Antena Meniu Search
x

Video Treptele Spaniole din Roma, mânjite cu vopsea roşie de un grup de protestatare: "Este sângele lor, un masacru pe care societatea refuză să-l vadă"

Un grup de protestatare a stropit miercuri cu vopsea roşie Treptele Spaniole din Roma pentru a atrage atenţia asupra înmulţirii numărului de acte de "femicid" din Italia, transmit agenţiile ANSA şi AFP.

de Redactia Observator

la 26.06.2024 , 16:38

Protest cu vopsea roşie pe Treptele Spaniole din Roma
Protest cu vopsea roşie pe Treptele Spaniole din Roma - Profimedia

Acţiunea a fost organizată de Bruciamo Tutto (Să ardem totul), un grup de dizidenţă civilă format după uciderea brutală, în noiembrie, a studentei Giulia Cecchettin, în vârstă de 22 de ani, de către fostul ei iubit. Cazul a stârnit durere şi furie la nivel naţional din cauza violenţei domestice.

Şase activiste au fost reţinute

Numele grupului a fost inspirat de comentariile făcute de sora Giuliei Cecchettin. "Nu păstraţi niciun minut de reculegere pentru Giulia, ci ardeţi totul", a spus la acea vreme Elena Cecchettin, făcând apel la o revoluţie culturală. "Am organizat această acţiune pentru a atrage atenţia societăţii asupra unei probleme pe care nu o mai putem ignora absolut deloc", a declarat Bruciamo Tutto.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"Guvernul nu vorbeşte despre asta, nu implementează schimbări reale pentru a ne proteja şi a schimba sistemul", a precizat grupul. "Guvernul Meloni reduce cu 70% finanţarea centrelor pentru victimele violenţei, atacă legea privind dreptul la avort, nu are grijă de drepturile persoanelor 'queer', de drepturile migranţilor'', a adăugat Bruciamo Tutto.

Şase activiste din cadrul grupului au fost reţinute de poliţie în urma acestui protest la care au folosit, potrivit acestora, vopsea pentru copii. Activistele au afişat coli de hârtie care enumerau victimele recente ale violenţei împotriva femeilor.

"Este sângele lor, un masacru pe care societatea refuză să-l vadă (...) de parcă ar fi normal să mori în mâinile propriului soţ, al partenerului sau al fiului", a spus o activistă citată într-un comunicat al Bruciamo Tutto.

Treptele Spaniole din Roma sunt celebre

Scara, proiectată de arhitectul Francesco de Sanctis între 1723 şi 1726 şi dominată de biserica Trinita dei Monti, este unul dintre cele mai emblematice monumente din capitala italiană.

Protestatarii, adesea activişti de mediu, vizează din ce în ce mai des site-uri culturale în campaniile lor, pentru a câştiga mai multă vizibilitate. Săptămâna trecută, activişti de la asociaţia britanică Just Stop Oil au pulverizat o substanţă portocalie pe Stonehenge, un sit preistoric inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Guvernul premierului italian de extremă dreapta Giorgia Meloni a înăsprit sancţiunile împotriva persoanelor care deteriorează monumente şi obiective culturale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Stiri externe » Treptele Spaniole din Roma, mânjite cu vopsea roşie de un grup de protestatare: "Este sângele lor, un masacru pe care societatea refuză să-l vadă"