Antena Meniu Search
x

Trump, amendat cu 5.000 de dolari pentru încălcarea unui ordin de restricţie. La următoarea abatere, fostul preşedinte riscă închisoarea

Donald Trump a primit o amendă de 5.000 de dolari pentru încălcarea unui ordin de restricţie care îi interzicea fostului preşedinte american să denigreze personalul instanţei în timpul procesului său civil pentru fraudă. La următoarea abatere, politicianul riscă închisoarea, relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 21.10.2023, 07:33

Trump, amendat cu 5.000 de dolari pentru încălcarea unui ordin de restricţie. La următoarea abatere, fostul preşedinte riscă închisoarea
Trump, amendat cu 5.000 de dolari pentru încălcarea unui ordin de restricţie. La următoarea abatere, fostul preşedinte riscă închisoarea - Profimedia

Judecătorul Arthur Engoron a declarat că o postare a lui Trump pe reţelele de sociale care o ataca pe grefiera judecătorului - şi care a fost ştearsă de pe platforma Truth Social a fostului preşedinte - a rămas vizibilă pe site-ul campaniei sale din 2024, la două săptămâni după ce a fost emis un ordin de retragere a acesteia.

La următoarea abatere, Donald Trump riscă amenzi mai mari sau chiar închisoarea

"Nu mai faceţi nicio greşeală: viitoarele încălcări, fie că sunt intenţionate sau nu, vor supune persoana care le încalcă la sancţiuni mult mai severe", a avertizat judecătorul. Aceste sancţiuni, a spus judecătorul, ar putea include amenzi mai mari şi posibile pedepse cu închisoarea.

Engoron prezidează procesul care se ocupă de acuzaţiile civile formulate de procurorul general al statului New York, Letitia James, care îl acuză pe Trump că şi-a umflat ilegal averea netă pentru a păcăli creditorii.

Pe acelaşi subiect

Trump este candidatul principal pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024, unde îl va înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden. Fostul preşedinte deţine un avans covârşitor faţă de rivalii săi, în pofida problemelor juridice tot mai mari şi a restricţiilor impuse de instanţă asupra declaraţiilor sale publice.

Fostul preşedinte a primit un ordin de restricţie pe 3 octombrie

Engoron a impus un ordin de interdicţie limitată pe 3 octombrie după ce Trump, într-o postare pe reţelele sociale, a împărtăşit o fotografie a grefierei principale a judecătorului, care poza cu liderul majorităţii din Senatul SUA, Chuck Schumer, un critic al fostului preşedinte, şi a numit-o "iubita" senatorului. Judecătorul a declarat, în impunerea ordinului de interdicţie, că astfel de comentarii la adresa angajaţilor săi sunt "inacceptabile, nepotrivite şi nu vor fi tolerate în nicio circumstanţă".

Trump a apărut uneori în persoană la procesul în curs, atacându-i pe James şi Engoron în remarci incendiare făcute în faţa reporterilor în afara sălii de judecată.

Trump se confruntă cu acuzaţii penale în alte patru cazuri care implică eforturile sale de a anula pierderea alegerilor din 2020, gestionarea documentelor clasificate după ce a părăsit funcţia şi banii de tăcere plătiţi unei vedete porno şi trecuţi neadecvat în documente contabile. Trump a negat că a comis o infracţiune şi a pledat nevinovat în aceste cazuri. El se confruntă, de asemenea, cu un proces civil de despăgubire pentru defăimarea unei scriitoare care l-a acuzat de viol, lucru pe care îl neagă.

La 17 octombrie, un judecător federal din Washington care supraveghează un caz federal în care Trump este acuzat că a încercat în mod ilegal să anuleze înfrângerea sa din 2020 i-a interzis lui Trump să facă declaraţii publice care "vizează" procurorii americani, personalul instanţei şi potenţialii martori implicaţi în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Trump, amendat cu 5.000 de dolari pentru încălcarea unui ordin de restricţie. La următoarea abatere, fostul preşedinte riscă închisoarea