Antena Meniu Search
x

Video Copii, gravide sau bătrâni, măcelăriţi în kibbutz de teroriştii Hamas. De teamă, oamenii s-au ascuns şi în frigidere. Echipa Observator, martoră la scene cumplite

Război Israel - Hamas. Echipa Observator a filmat urmele masacrului din kibbutzul Beeri, unde teroriştii Hamas au vânat şi ucis 120 de oameni, între care şi copii, femei gravide sau bătrâni. Supravieţuitorii şi-au văzut apropiaţii omorâţi cu sălbăticie. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 20.10.2023, 20:39

Vezi și

"Mărturiile supravieţuitorilor masacrului din kibbutzul Beeri întrec orice am întâlnit până acum. În comunităţi atât de liniştite de oameni... Te duce mai degrabă cu gândul la triburi de canibali modul în care au acţionat cei de la Hamas. Scopul lor a fost să facă victime în număr cât mai mare şi au atacat femei şi copii lipsiţi de apărare", a transmis Cristi Popovici, trimis special în Israel.

Urmele masacrului din kibbutz

"Nu a fost o luptă de eliberare a palestinienilor, aşa cum este motto-ul armatei Hamas, ci un măcel programat cu mult timp înainte şi pe care israelienii, din păcate, nu au ştiut cum să-l prevină. Case ciuruite de gloanţe, grădiniţa plină de sânge şi personalul în care s-a tras. Urme ale unor oameni care s-au ascuns în frigidere ca să scape de moarte", spune Cristi Popovici, trimis special în Israel.

"Asta am putut vedea astăzi, alături de colegul meu, Andrei Feraru. Imagini care ne vor rămâne întipărite în minte mult timp de acum încolo. Riposta israeliană este crâncenă, poziţiile Hamas sunt distruse una câte una, până când va începe ofensiva terestră", a precizat Cristi Popovici, trimis special în Israel.

Pe acelaşi subiect

Planul Israelului pentru Fâşia Gaza

Ne aşteptam curând la mişcări puternice de trupe ale Armatei Israeliene în Fâşia Gaza. În urmă cu puţin timp Armata a transmis şi planul pe care îl are acum.

"Israelul trebuie să se confrunte şi cu problema din nord, cu teroriştii Hezbollah, şi până când nu va fi sigur statul Israel că poate controla ambele fronturi, şi cel din nord, şi cel de pe linia Fâşiei Gaza, nu va fi dat ordinul, sau va fi dat cât mai aproape de momentul în care poziţiile Hamas din Fâşia Gaza vor fi distruse. Deja artileria lor este aproape nimicită", spune Cristi Popovici, trimis special în Israel.

"Au foarte multe rachete, însă nu mai au bateriile cu care să le lanseze către Israel şi, deşi oficial această ofensivă terestră nu e lansată de autorităţile din Israel, putem auzi mitralierele în momentul în care mergem în Sderot, la 2 km de graniţă. Armata israeliană merge către tunelurile Hamas, săpate adânc în teritoriul Israelului, iar în momentul în care dau de ocupanţii Hamas începe practic un război de gherilă, o vânătoare. Până acum, armata israeliană spune că a distrus multe poziţii ale Hamas", adaugă Cristi Popovici, trimis special în Israel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Copii, gravide sau bătrâni, măcelăriţi în kibbutz de teroriştii Hamas. De teamă, oamenii s-au ascuns şi în frigidere. Echipa Observator, martoră la scene cumplite