Antena Meniu Search
x

Trump și Macron, o prietenie cu totul specială. Liderul american a fost mai afectuos ca niciodată cu un preşedinte străin

Prima vizită de stat găzduită de Donald Trump a scos la iveală o faţă nemaivăzută a preşedintelui american. S-a arătat prietenos şi mai afectuos ca niciodată cu un lider străin.

Vezi și

Prima vizită de stat găzduită de Donald Trump a scos la iveală o faţă nemaivăzută a preşedintelui american. S-a arătat prietenos şi mai afectuos ca niciodată cu un lider străin.

Emmanuel Macron a fost întâmpinat cu sărutări încă de la sosirea la Casa Albă. A fost gestul care arată că relaţiile dintre SUA şi Franţa sunt la apogeu. La fel şi relaţia personală dintre cei doi şefi de stat. 

Sub privirile drăgăstoase ale primelor doamne, cei doi lideri au plantat şi un copac adus din pădurea Belleau, din Franţa, unde soldaţii americani au luptat în primul război mondial. Chimia dintre cei doi preşedinţi a fost evidentă în ultimele două zile. Presa internaţională vorbeşte despre "bromance". Un fel de dragoste ca între fraţi.

Dincolo de spectacolul prieteniei, divergenţele politice rămân în picioare. La conferinţa de presă comună, tema centrală a fost acordul nuclear cu Iranul.

Donald Trump: "Este o înţelegere proastă! Este construită pe o structură slabă. Se prăbuşeşte, nu ar fi trebuit făcută niciodată! Vom vedea ce se va întâmpla pe 12 mai!"

Emmanuel Macron: "Nu vom rupe o înţelegere, un acord, fără să avem ceva la schimb. Vom construi altceva, ceva nou, care să răspundă şi îngrijorărilor noastre."

Mai maleabil a fost Trump în privinţa Coreei de Nord, cu care este hotărât să se înţeleagă. Problema taxelor impuse Europei, intervenţia din Siria şi terorismul au fost, şi ele, luate în discuţie. 

Astăzi, Emmanuel Macron s-a adresat Camerelor reunite ale Congresului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Trump și Macron, o prietenie cu totul specială. Liderul american a fost mai afectuos ca niciodată cu un preşedinte străin