Antena Meniu Search
x

"Vă iubesc pe toţi". O fetiţă a fost scoasă în viaţă de sub ruine la 3 zile de la cutremur. Printr-un miracol, după 2 ore şi tatăl ei a fost salvat

Turcia mai crede în miracole. Au trecut trei zile de la cutremurele din Turcia şi Siria şi, contrar tuturor aşteptărilor, salvatorii încă mai găsesc supravieţuitori sub ruine. Un miracol s-a produs chiar azi: o fetiţă a fost scoasă vie la mai bine de 72 de ore de la catastrofă. Misiunile au fost îngreunate însă de încă o replică, iar numărul deceselor a trecut de 17.000, în cele două ţări.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 16:36

Echipajele de căutare şi salvare care au lucrat toată noaptea trecută în orașul Antakya, din Turcia, au scos o copilă dintre ruinele unei clădiri iar două ore mai târziu l-au salvat şi pe tatăl ei, relatează agenția de presă IHA.  În timp ce se pregăteau să-l urce pe bărbat într-o ambulanță, salvatorii i-au spus că şi fiica lui este în viață și că îi duc pe amândoi la același spital de campanie pentru a primi îngrijiri. "Vă iubesc pe toți", le-a șoptit bărbatul salvatorilor.

În localitatea Diyarbakır, la est de Antakya, salvatorii au eliberat azi la primele ore o femeie prinsă sub o clădire prăbușită. Alte trei persoane aflate în aceeaşi clădire au fost găsite însă moarte, potrivit agenției de știri DHA.

În Antakya, mii de oameni au rămas fară case. Sinistraţii s-au îngrămădit noaptea trecută în jurul unui foc în aer liber, învelindu-se cu pături. O femeie în vârstă de 45 de ani, Serap Arslan, a povestit presei că sunt încă mulţi oameni sub dărâmături, în apropiere, inclusiv mama și fratele ei. Utilajele au început să mute o parte din betonul greu abia miercuri. "Am încercat să curățăm singuri molozul, dar, din păcate, eforturile noastre nu au fost suficiente”, a spus ea. Părinții și fratele ei sunt încă îngropați. "Nu s-a auzit niciun sunet de la ei de zile întregi. Nimic", a povestit ea cu lacrimi în ochi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Vă iubesc pe toţi". O fetiţă a fost scoasă în viaţă de sub ruine la 3 zile de la cutremur. Printr-un miracol, după 2 ore şi tatăl ei a fost salvat