Antena Meniu Search
x

Turcia tergiversează discuţiile cu Suedia şi Finlanda privind aderarea la NATO. O reuniune programată în februarie a fost amânată

Turcia a amânat o reuniune programată în februarie cu Finlanda şi Suedia, privind aderarea celor două state nordice la NATO, conform informaţiilor apărute în presa turcă şi preluate marţi de AFP, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.01.2023, 18:18

Turcia amână pe termen nedefinit dialogul cu Suedia şi Finlanda privind extinderea NATO
Turcia amână pe termen nedefinit dialogul cu Suedia şi Finlanda privind extinderea NATO - Profimedia Images

Cele două state nordice sunt candidate la statutul de membre ale alianţei nord-atlantice de anul trecut, după invazia rusă în Ucraina.

Candidatura Suediei este însă blocată din mai de Turcia, iar relaţiile bilaterale s-au deteriorat şi mai mult în urma unor manifestări anti-turce recente la Stockholm. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat luni Suedia să nu se aştepte la sprijinul Ankarei pentru aderarea la NATO, după ce în capitala suedeză a avut loc o manifestaţie la care a fost ars un Coran.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Turcia tergiversează discuţiile cu Suedia şi Finlanda privind aderarea la NATO. O reuniune programată în februarie a fost amânată