Turismul din Grecia, afectat de varianta Delta, mai contagioasă. Autoritățile au reintrodus noi restricții

De Redactia Observator.
Publicat: 09.07.2021, 15:23.
Actualizat: 09.07.2021, 17:08

Noi focare COVID, din cauza variantei Delta, ameninţă vara europenilor și industria turistică. O creștere masivă a infectărior, în Grecia, ar putea duce la o revizuire a politicii privind turismul.

Turismul din Grecia, afectat de varianta Delta

Turismul din Grecia, afectat de varianta Delta

Shutterstock

Grecia înregistrează o nouă creștere a numărului de cazuri COVID, iar autoritățile elene au decis reintroducerea de restricţii în restaurante, baruri şi discoteci - prin care nu vor mai servi decât clienţii aşezați la mese. Abia 38% dintre grecii eligibili să fie vaccinaţi au fost vaccinaţăi cu două doze de vaccin împotriva covid-19.

În ceea ce privește industria turistică, operatorii estimează o scădere a veniturilor din acest sector din cauza noului val al pandemiei COVID-19, provocat de varianta Delta, mai contagioasă, potrivit publicației Khatimerini.

Ministrul turismului, Haris Theocharis, a declarat pentru Khatimerini că „fără a ignora îngrijorările privind noua variantă Delta, Grecia a înregistrat o evoluţie pozitivă, în ceea ce priveşte numărul turiştilor, în luna iunie”.

Citește și:

"Asta demonstrează dorința puternică a oamenilor de a călători din nou în întreaga lume. Aș vrea totuși să subliniez și să asigur Guvernul că sănătatea cetățenilor noștri este o prioritate. De aceea nu vom ezita să să înăsprim restricțiile. Mesajul a fost că vom redeschide (n.r. turismul) în siguranță, respectăm măsurile de siguranță impuse și accelerăm campania de vaccinare", a mai declarat ministrul.

Guvernul a anunţat măsuri de încurajarea vaccinării anticovid, constând în cecuri-cadou în vaoare de 150 de euro destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cu speranţa de a vaccina 70% din populaţie până în toamnă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.