Antena Meniu Search
x

Un turist francez, răpit și decapitat de teroriştii afiliaţi grupării Statul Islamic

Un turist francez răpit, duminică, în Algeria a fost decapitat de teroriştii afiliaţi grupării Statul Islamic. Aceştia susţin că au ripostat, astfel, la raidurile aeriene asupra poziţiilor Statului Islamic din Siria şi Irak

Vezi și

Un turist francez răpit, duminică, în Algeria a fost decapitat de teroriştii afiliaţi grupării Statul Islamic. Aceştia susţin că au ripostat, astfel, la raidurile aeriene asupra poziţiilor Statului Islamic din Siria şi Irak

Uciderea lui Hervé Gourdel, un ghid montan de 55 de ani, a fost confirmată de o înregistrare postată pe internet sub titlul "Mesaj sângeros către guvernul francez". "Hervé Gourdel a murit pentru că reprezenta un popor, al nostru, care iubeşte libertatea şi care apără demnitatea umană împotriva barbariei".

Statul Islamic a mai executat trei occidentali, un britanic şi doi americani, dar Gourdel este primul ostatic ucis, în Algeria, de adepţii grupării teroriste. Franţa nu s-a alăturat raidurilor aeriene împotriva Statului Islamic în Siria, iniţiate de Statele Unite, dar aviaţia franceză atacă, în schimb, obiective ale teroriştilor în Irak.

Statele Unite au continuat, în ultimele 24 de ore, bombardamentele asupra bazelor Statului Islamic, atât în Siria cât şi în Irak. Au fost vizate mai ales instalaţii de prelucrare a petrolului controlate de gruparea teroristă, care obţine, din această activitate, venituri estimate la două milioane de dolari pe zi. Cinci ţări arabe participă la campania aeriană la care urmează să se alăture Australia, Olanda, Belgia şi probabil Marea Britanie.

"Singura limbă pe care o înţeleg asemenea ucigaşi este limbajul forţei. Aşa că Statele Unite ale Americii vor acţiona, împreună cu o amplă coaliţie, pentru destrămarea acestei reţele a morţii", a spus Barack Obama.

Dar, în ciuda atacurilor aeriene, trupele Statului Islamic continuă să avanseze într-o zonă în care se confruntă cu forţele kurde, aproape de graniţa Siriei cu Turcia. Aviaţia americană a bombardat poziţii ale islamiştilor şi în această regiune de unde s-au refugiat, săptămâna trecută, 130.000 de civili kurzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un turist francez, răpit și decapitat de teroriştii afiliaţi grupării Statul Islamic