Antena Meniu Search
x

Turnul televiziunii din Kiev, incendiat: "Un act de sabotaj rusesc!"

Un incendiu la cabluri, considerat suspect, a izbucnit în noaptea de joi spre vineri în apropierea turnului televiziunii din Kiev

 Un incendiu la cabluri, considerat suspect, a izbucnit în noaptea de joi spre vineri în apropierea turnului televiziunii din Kiev

Incidentul a avut loc la ora locală 4.37, în exteriorul turnului, iar centrul de televiziunii este alimentat în prezent cu generatoare, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat, conform Mediafax.

Deşi ministerul nu a precizat cauza incendiului, o reprezentantă ucraineană însărcinată cu Securitatea Naţională a afirmat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că este vorba despre un "act de sabotaj" rusesc. "Sabotorii nu au reuşit să pătrundă în interiorul turnului televiziunii. Potrivit primelor informaţii, ei au dat foc unor cabluri subterane, aruncând un cocktail Molotov. Numai nişte profesionişti pot şti unde se află cablurile. Este o acţiune clasică de sabotaj", scrie Viktoria Siumar.

Şeful administraşiei de la Kiev, Volodimir Bondarenko, a apreciat că incendiul a fost provocat de un scurt-circuit: "Nu este o acţiune de sabotaj".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Turnul televiziunii din Kiev, incendiat: "Un act de sabotaj rusesc!"