Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucraina a inventat o armă brutală. Drona "Dragon" care scuipă foc a creat panică printre ruşi. VIDEO

Război în Ucraina. Trupele ucrainene au folosit pentru prima dată o "armă nouă înspăimântătoare" pe câmpul de luptă. Este vorba de "Drona Dragon" care aruncă foc asupra inamicului, relatează Bld 

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 14:13

Ucraina a inventat o armă brutală. Drona Dragon care scuipă foc a creat panică printre ruşi. VIDEO
Ucraina a inventat o armă brutală. Drona Dragon care scuipă foc a creat panică printre ruşi. VIDEO - Bild/X

Armata ucraineană a început să folosească o dronă poreclită "Dragon" pentru că aruncă flăcări. Practic, este un vehicul aerian fără pilot care împrăștie muniție incendiară peste inamic de la mică distanță. Potrivit unor relatări de pe Telegram, drona a creat panică printre unii ruşi. "Este ca în Game of Thrones", au reacţionat alţii. 

O filmare publicată pe Telegram de către o brigadă ucraineană de apărare teritorială arată utilizarea în luptă a unei drone FPV (first-person view), care însă nu aruncă grenade și nici nu zboară către o ţintă, înarmată cu o încărcătură explozivă, ci împrăștie muniție incendiară peste poziții ale armatei ruse. Foloseşte "termită", o compoziție pirotehnică de pulbere metalică și oxid de metal, explică BILD.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Armata ucraineană a început să se gândească de la sfârșitul anului trecut cum să folosească termita împreună cu dronele, potrivit sursei citate. Ucrainenii au ajuns la concluzia că 500 de grame de amestec de termită ar putea fi plasate sub o dronă FPV standard. Reacția chimică este declanșată prin telecomandă doar cu puțin timp înainte ca ținta să apară în zonă.

Ploaia de foc filmată recent pe front deasupra pozițiilor rusești a durat aproximativ 20 de secunde, dar a incendiat în cele din urmă o centură forestieră de aproximativ 100 de metri lungime. Imediat la sol pot fi observate explozii. Este un indiciu că focul s-a extins la muniția rușilor.

Temperatura de ardere a termitei este de aproximativ 2500 de grade. Asta înseamnă că amestecul fierbinte topeşte chiar și fierul în câteva secunde, iar mortierele, grenadele și cartușele devin mortale pentru soldaţii ruşi aflaţi în apropiere, a concluzionat sursa citată. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Ucraina a inventat o armă brutală. Drona "Dragon" care scuipă foc a creat panică printre ruşi. VIDEO