Antena Meniu Search
x

Video Ucraina a primit avioane de luptă și piese de schimb pentru a-și întări forțele aeriene, anunță Pentagonul

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunțat că Ucraina a primit avioane de luptă și piese de schimb pentru a-și consolida forțele aeriene. John Kirby a refuzat, însă, să precizeze numărul, tipul sau originea aeronavelor, potrivit AFP. Război Rusia - Ucraina, ziua 56 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 20.04.2022, 07:55

Ucraina a primit avioane de luptă și piese de schimb pentru a-și întări forțele aeriene, anunță Pentagonul
Ucraina a primit avioane de luptă și piese de schimb pentru a-și întări forțele aeriene, anunță Pentagonul - Profimedia

"Astăzi au mai multe avioane de vânătoare decât aveau în urmă cu două săptămâni. Fără a intra în detalii despre ceea ce oferă alte țări, aș spune că au primit avioane suplimentare și piese de schimb pentru a-și mări flota​", a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul unei conferințe de presă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El nu a precizat tipul de avioane furnizate armatei ucrainene, care cerea avioane de război de săptămâni întregi, dar a sugerat că sunt de fabricație rusă.

Pe acelaşi subiect

"Alte națiuni care au experiență cu acest tip de aeronavă au putut să-i ajute să pună în funcțiune mai multe aeronave", a continuat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Kirby: Piloții americani nu au dus niciun avion pe teritoriul ucrainean

John Kirby a precizat că Statele Unite, care nu doresc să fie văzute ca o țară beligerantă în conflict, au facilitat trimiterea de piese de schimb pe teritoriul ucrainean, dar piloții americani nu au dus niciun avion acolo. Kievul le cerea partenerilor săi occidentali Mig-29, pe care armata sa știa deja să le piloteze și pe care le aveau câteva țări din Europa de Est.

La începutul lunii martie s-a discutat despre un posibil transfer de astfel de avioane rusești din Polonia, dar Statele Unite s-au opus, temându-se că Rusia ar putea considera că este vorba de o implicare prea directă a NATO în conflict.

Zelenski: Dacă am fi avut acces la toate armele de care avem  şi am fi instaurat pacea 

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a afirmat miercuri noaptea că armata rusă se va înscrie pentru totdeauna în istoria lumii drept "cea mai barbară şi inumană". El a afirmat că dacă Ucraina ar fi avut acces la armamentul necesar, pe care partnerii săi îl deţin, războiul s-ar fi încheiat deja.

"În acest război, armata rusă se va înscrie pentru totdeauna în istoria lumii drept cea mai barbară şi inumană armată. Uciderea intenţionată a civililor, distrugerea cartierelor rezidenţiale, a infrastructurii civile, folosirea tuturor tipurilor de arme, inclusiv a celor interzise de convenţiile internaţionale, este semnătura armatei ruse. Şi aceasta este ticăloşia care va marca statul rus ca o sursă a răului absolut timp de generaţii. Noi ne opunem armateii coniderate a doua sau a treia cea mai puternică din lume. Dacă am fi avut acces la toate armele de care avem nevoie, pe care partenerii noştri le deţin şi care sunt comparabile cu cele utilizate de armata Federaţiei Ruse, am fi pus deja capăt acestui război şi am fi instaurat pacea şi ne-am fi eliberat teritoriul de sub ocupaţie", a afirmat preşedintele ucrainean în obişnuitul său discurs zilnic, potrivit unei postări de pe pagina sa de Facebook.

Președintele ucrainean a spus că intensitatea atacurilor în Harkov, regiunea Donbas şi în Dnipropetrovsk a crescut considerabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ucraina a primit avioane de luptă și piese de schimb pentru a-și întări forțele aeriene, anunță Pentagonul