Antena Meniu Search
x

Ucraina avertizează că "Putin pregătește un atac terorist asupra centralei nucleare de la Cernobîl"

​Serviciul de informații al armatei ucrainene avertizează că Rusia pregătește un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl, pe care va încerca să îl pună pe seama Ucrainei. "Plănuieşte o catastrofă provocată şi învinovăţirea Ucrainei", spun autorităţile de la Kiev.

de Redactia Observator

la 11.03.2022, 15:45

Ucraina avertizează că "Putin pregătește un atac terorist asupra centralei nucleare de la Cernobîl"
- Shutterstock

"Putin pregătește un atac terorist asupra centralei nucleare de la Cernobîl. Centrala, aflată sub controlul forţelor ruse de ocupaţie, este în centrul unui plan menit să provoace o catastrofă, pentru care ocupanții vor încerca să transfere responsabilitatea Ucrainei", scrie Serviciul de Informaţii al armatei ucrainene pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rusia a anunţat joi că specialiştii din Belarus au repornit alimentarea electrică a centralei de la Cernobîl

Ministerul rus al Energiei anunţă că specialiștii din Belarus au restabilit alimentarea cu energie electrică la Cernobîl, informează Reuters.

Pe acelaşi subiect

Centrala nucleară din Ucraina nu mai era alimentată cu energie după ce compania de stat a Ucrainei a declarat că a fost întreruptă de către trupele ruse, care au confiscat-o acum aproape două săptămâni.

Autoritatea de pază nucleară a ONU a declarat ulterior că nu crede că este un risc pentru siguranță.

Ruşii, control total asupra centralei

Ucraina a informat joi noaptea Agenția Internațională pentru Energie Atomică că a pierdut orice contact cu Cernobîl în urma unei întreruperi de curent la instalație.

"Ucraina a informat Agenția Internațională pentru Energie Atomică că a pierdut astăzi toate comunicațiile cu Centrala Nucleară din Cernobîl, a doua zi după ce amplasamentul controlat de Rusia a pierdut toate sursele externe de energie", au spus reprezentanţii agenţiei într-un comunicat.

Ucraina a pierdut controlul asupra zonei Cernobîl în prima zi a invaziei, după lupte grele

S-au dat lupte grele între forțele ruse și ucrainene în zona de excludere de la Cernobîl, la 100 km nord de Kiev. Armata rusă a reușit să preia controlul asupra zonei în care se află centrala nucleară.

"După o bătălie dură am pierdut controlul asupra zonei Cernobîl. Situația fostei centrale nucleare Cernobîl, a sarcofagului și a zonelor de depozitare a deșeurilor este necunoscută", a transmis consilierul prezidențial ucrainean Mykhaylo Podolyak.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucraina avertizează că "Putin pregătește un atac terorist asupra centralei nucleare de la Cernobîl"