Antena Meniu Search
x

Ucraina are probleme tot mai mari cu energia electrică după atacurile Rusiei. Din noiembrie, temperaturile scad la -20 de grade

Ucrainenii care locuiesc în proximitatea Kievului au fost anunţaţi despre o "deteriorare accentuată" a aprovizionării cu energie electrică în regiune, după noul val de atacuri ruseşti, potrivit The Guardian.

de Iris Duţescu

la 28.10.2022, 17:23

Kiev fără curent
Locuitorii din regiunea Kiev se confruntă cu întreruperi de electricitate - Shutterstock

Un furnizor local de energie, Yasno, a avertizat că întreruperile existente ar putea dura mult mai mult de patru ore, cât s-a anticipat anterior. Capitala se confruntă deja cu un deficit de energie electrică de aproximativ 30%. Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, a declarat că zona, inclusiv capitala, a fost victimă a atacurilor rusești asupra rețelei naționale a Ucrainei. „Câteva facilități esenţiale au fost dezactivate”, a spus el. 

Rusia a adus sistemul de electricitate al Ucrainei într-o criză în puțin peste două săptămâni, concentrându-şi atacurile cu rachete și drone către centralele electrice și rețeaua de distribuție. În actualizarea sa, Yasno a spus că Kievul consuma în mod normal 1.000-2.000 MW de energie electrică, dar acum puterea disponibilă este de aproximativ 600-800 MW. Compania a avertizat oamenii că situaţia este gravă şi a declarat că s-a produs o "degradare bruscă a situației aprovizionării cu energie”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a estimat anterior că 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse, deși este probabil ca procentul să fi crescut între timp. Aprovizionarea cu apă şi gaz a fost, de asemenea, vizată în atacurile care au început pe 10 octombrie.

Ucrainenii, încurajaţi să consume energie cu moderaţie

Pe acelaşi subiect

Deşi temperaturile au fost relativ ridicate până în prezent, meteorologii anunţă că vremea se va răci brusc începând cu luna noiembrie. Pe timpul nopţii, temperatura minimă în multe zone din Ucraina va ajunge până la -20 de grade Celsius. 

Zelenski a declarat miercuri că participat la o întâlnire de urgență pentru a discuta situația energetică din regiunea Kievului. Politicienii, oficialii și furnizorii au discutat despre modalităţile prin care să protejeze șantierele, să repare daunele și să se asigure că oamenii vor avea în continuare energie.

„Este necesar ca toți ucrainenii să consume energie în mod conştient. Vă rog să vă alegeți propria strategie de limitare a consumului de energie electrică”, a declarat președintele.

Oamenilor li s-a reamintit să folosească electricitatea cu moderație dimineața și seara și să reglementeze cu atenție utilizarea aparatelor cu consum mare de energie, iar companiile şi-au redus drastic iluminarea, pentru a o economisi. În Kiev, câţiva oameni au început să lase în lifturi pachete mici cu apă și gustării, pentru persoanele care sunt au ghinionul să rămână blocate înăuntru în timpul unei pene de curent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucraina are probleme tot mai mari cu energia electrică după atacurile Rusiei. Din noiembrie, temperaturile scad la -20 de grade