Antena Meniu Search
x

Ucrainenii susţin că au lovit cu o dronă, în premieră, un avion de luptă rusesc de ultimă generaţie, în interiorul Rusiei

Război în Ucraina. Forţele ucrainene au lovit pentru prima dată un avion de vânătoare rusesc Suhoi Su-57 de ultimă generaţie la o bază aeriană din interiorul Rusiei, a declarat duminică agenţia de informaţii a armatei ucrainene, GUR, arătând imagini din satelit care, potrivit acesteia, confirmă lovitura, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 10.06.2024 , 07:36

Ucraina susţine că a lovit în premieră un avion de luptă rusesc de ultimă generaţie, un Su-57 - FOTO
Ucraina susţine că a lovit în premieră un avion de luptă rusesc de ultimă generaţie, un Su-57 - FOTO - Twitter

În postarea de pe Telegram, GUR nu a precizat cum a fost lovit avionul Su-57 sau ce unitate a armatei ucrainene a efectuat operaţiunea. Un popular blogger militar rus pro-război, care îşi spune Fighterbomber şi se concentrează pe aviaţie, a declarat că informaţiile referitoare la lovirea avionului Su-57 sunt corecte şi că atacul a fost executat de o dronă.

GUR a declarat că aeronava era parcată pe aerodromul Ahtubinsk, din regiunea Astrahan, care se află la circa 590 de km de liniile de front din Ucraina"Fotografiile arată că pe 7 iunie, Su-57 se afla intact, iar pe (8 iunie), în apropierea lui erau cratere de la explozie şi pete caracteristice provocate de incendiu", a declarat GUR, care publică imaginile alături de mesaj.

Bloggerul rus Fighterbomber a declarat că avionul de vânătoare a fost lovit de schije şi că pagubele sunt în prezent evaluate pentru a se vedea dacă aeronava mai poate fi reparată. El a spus că, dacă avionul va fi considerat ireparabil, aceasta ar fi prima pierdere în luptă a unui Su-57.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Atacul, executat cu o dronă

Corespondentul militar al agenţiei ruse de stat RIA Novosti, Aleksandr Harcenko, a postat un mesaj enigmatic, în care nu a recunoscut în mod direct lovitura, dar a denunţat lipsa de hangare pentru a proteja avioanele militare.

În ciuda faptului că a fost prezentat ca un avion de luptă rusesc de generaţia a cincea, care să rivalizeze cu echivalentul său american, Su-57 a fost afectat de întârzieri de dezvoltare şi de un accident în 2019. Potrivit producătorului său, producţia în serie a aeronavei a început în 2022. Este un avion de luptă greu, capabil să îndeplinească o varietate de roluri pe câmpul de luptă.

Ucraina, care nu dispune de vastul arsenal de rachete al Moscovei, s-a concentrat pe fabricarea de drone cu rază lungă de acţiune pentru a putea lovi ţinte în interiorul Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Stiri externe » Ucrainenii susţin că au lovit cu o dronă, în premieră, un avion de luptă rusesc de ultimă generaţie, în interiorul Rusiei