Antena Meniu Search
x

Video Franţa devine cel mai important aliat european al Ucrainei: avioane Mirage şi ajutor de peste 600 de milioane de euro. Rusia: Franţa e pregătită de război

Război în Ucraina. După doi ani de război în Ucraina, Franţa se transformă în cel mai important aliat european al Ucrainei. Emmanuel Macron trimite la Kiev avioane de luptă Mirage şi ajutoare de peste 600 de milioane de euro. Prezent la Paris, Zelenski s-a adresat Parlamentului şi s-a văzut cu Joe Biden, care a promis şi el un nou pachet de sprijin. La Kremlin concluzia este clară: Franţa este pregătită să meargă la război.

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 20:33

La Paris, Volodimir Zelenski a fost primit cu mare fast şi onoruri militare. În plus, Emmanuel Macron i-a promis avioane Mirage. "Sunt avioane de luptă franceze care vor permite Ucrainei să îşi protejeze teritoriul şi spaţiul aerian", a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei. Specialiştii spun că avioanele multirol franceze vor rezolva problema dronelor lansate de Rusia împotriva Ucrainei.

Biden i-a cerut scuze lui Zelenski că a întârziat ajutorul financiar

Zelenski le-a mulţumit francezilor pentru sprijin într-un discurrs în plenul Adunării Naţionale de la Paris. Liderul de la Kiev a insistat că Putin nu trebuie lăsat să câştige acest război. "Ucraina este cea care deține cheia securității întregii Europe. Singurul lucru de care avem nevoie este ca ucrainenii să nu fie lăsați singuri", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Preşedintele ucrainean a obţinut un pachet de 225 de milioane de dolari şi din partea lui Joe Biden, cu care s-a întâlnit la Paris.

Vezi și

"Îmi cer scuze pentru săptămânile în care nu am știut ce va trece, în ceea ce privește finanțarea, pentru că am avut probleme în a obține proiectul de lege pe care a trebuit să îl aprobăm", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. Liderul de la Casa Albă a pus însă şi o condiţie pentru folosirea armelor americane. "Nu au aprobarea să lovească ţinte aflate la 300 de kilometri în interiorul Rusiei. Nu au autorizaţia să lovească Moscova", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA.

Înarmarea Ucrainei are loc în timp ce se vorbeşte tot mai puţin despre negocieri de pace. O decizie s ar putea lua la summitul de pace din Elveţia, de luna aceasta. Pentru Viktor Orban, asta nu e de ajuns. "Există o psihoză a războiului în Europa, iar rezultatul logic va fi sosirea unităților militare ale țărilor vest-europene pe teritoriul Ucrainei. Poate nu pe linia frontului, dar se va întâmpla", a declarat Viktor Orban, premierul Ungariei.

Între timp, Guvernul german a aprobat planuri de urgenţă. Staţiile de metrou se vor transforma în buncăre, iar hrana va fi raţionalizată. Ministrul Apărării vorbeşte iar despre serviciul militar obligatoriu. Noile ameninţări vin în timp ce Europa a marcat 80 de ani de la debarcarea din Normandia. La ceremonii, Zelenski a fost îmbrăţişat de un veteran. Tot acolo, Joe Biden a fost în prim plan fără să vrea. Preşedintele american a părut confuz şi a încercat să se aşeze pe un scaun care nu exista. Un clip cu soţia lui Emmanual Macron a ajuns şi el viral, după ce Brigitte a încălcat protocolul regal şi a apucat-o de mână pe Regina Camilla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Stiri externe » Franţa devine cel mai important aliat european al Ucrainei: avioane Mirage şi ajutor de peste 600 de milioane de euro. Rusia: Franţa e pregătită de război