Antena Meniu Search
x

Foto Un adolescent a crezut că tatăl mort de beat e posedat de un demon şi l-a înecat într-un lac, încercând să îl exorcizeze, în SUA

Un adolescent și-a înecat tatăl mort de beat într-un lac din apropiere de casă, crezând că e posedat. Băiatul a pus în aplicare o exorcizare printr-un „botez”, în urma căruia spiritul malefic i-ar fi lăsat tatăl în pace.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.07.2021, 17:23

Jack Callahan
Un adolescent a crezut că tatăl mort de beat e posedat de un demon şi l-a înecat într-un lac, încercând să îl exorcizeze, în SUA - Whdh

Jack Callahan a pledat nevinovat pentru crima care l-a lăsat orfan de dată, prezentându-se astăzi în instanţă. Adolescentul de 19 ani a fost acuzat că şi-a înecat tatăl, ăe Scott Callahan, în vârstă de 57 de ani. Chiar mama lui a chemat poliţia pentru a-l aresta, la primele ore ale dimineţii de luni, spunând dispecerilor că se „comportă ciudat”.

Tânărul ajunsese acasă la ora 2 dimineaţa ud leoarcă şi i-a spus mamei că tatăl său a dispărut, în ciuda faptului că tocmai el fusese să îl ia pe Scott de la un bar din Boston cu câteva ore în urmă. În cele din urmă, sub presiunea anchetatorilor, i-a îndrumat pe poliţişti către Crooker Memorial Park, unde ofițerii l-au găsit pe tată în partea de jos a lacului Island Creek. A fost transportat de urgenţă la spitalul Beth Israel Deaconess din Plymouth, dar a fost declarat mort la scurt timp.

Jack ar fi spus autorităților că a încercat să-i facă un „botez” lui Scott pentru a-l scăpa de demonii săi care i-au intrat în trup prin alcool.

„A crezut că își botează tatăl”, a declarat în instanță procurorul districtului Plymouth, Shanan Buckingham. „A spus că își ținea tatăl în iaz pe spate ca un bebeluș și i-a scufundat continuu capul sub apă, de vreo patru până la opt ori. Când tatăl său începea să tușească și să se sufoce, îi ridica capul deasupra apei. Când tatăl începea să se zbată îl lovea şi îl scufunda înapoi în apă.”

Pe acelaşi subiect

Adolescentul a continuat să facă acelaşi lucru până când tatăl său a încetat să se mai zbată, potrivit Daily Mail. El a explicat juraţilor că încerca să îl exorcizeze pentru a scăpa de un demon numit „Dirty Dan”. De asemenea a adăugat că şi-a lăsat tatăl să facă o alegere: „L-am lăsat acolo să decidă, poţi veni cu mine în rai, ori în iad cu el. Cred că a ales iadul” a spus el.

Autoritățile au spus că incidentul ar fi avut loc la scurt timp după ce Jack a plecat să îl caute pe tatăl lui, fugit dintr-un centru de tratament pentru alcoolici spre un bar din Boston. Când l-a găsit, Scott, în vârstă de 57 de ani, era extrem de beat. Au chemat un taxi şi s-au îndreptat iniţial spre Duxbery, dar mama lui l-a rugat să-l aducă acasă, motiv pentru care au schimbat direcţia şi au ajuns în parcul Crocker. Potrivit adolescentului, între cei doi a izbucnit o altercație după ce Scott l-a lovit, iar de acolo a pornit calvarul pentru bătrân.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Marți, în instanță, avocatul adolescentului de 19 ani, Kevin Reddington, i-a cerut judecătorului să-l trimită pe Callahan la Spitalul de Stat Bridgewater pentru o evaluare a sănătății mintale, adăugând că este un pericol pentru sine.

„Este un tânăr foarte cuminte”, a spus Reddington, „Provine dintr-o familie minunată...Clientul meu avea griji pentru tatăl său, știind că va bea și știind că nu ar trebui să bea. Voia să încerce să-l ducă înapoi pe drumul cel bun”

Judecătorul a subliniat că Jack trebuie să fie supus unei evaluări psihiatrice, urmând să fie ţinut în închisoare fără posibilitatea de cauţiune până la data de 12 august, când va avea loc o nouă înfăţişare în instanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un adolescent a crezut că tatăl mort de beat e posedat de un demon şi l-a înecat într-un lac, încercând să îl exorcizeze, în SUA