Meniu
Search
x

Un adolescent de 17 ani din Italia a strâns o mică avere din falsificarea de certificate verzi. A fost dat pe mâna poliţiei de o tânără fotomodel pe care a şantajat-o

Un tânăr de 17 ani din Italia a strâns o mică avere din falsificarea de certificate false. Poliţia l-a prins şi i-a confiscat toate bunurile.

De Redactia Observator la 09.11.2021, 21:51

Adolescentul s-a asociat cu o grupare de hackeri ruşi şi a câştigat în câteva luni zeci de mii de euro, informează EFE. Tânărul locuia cu părinţii, dar aceştia nu aveau nici cea mai mică bănuială legată de activitatea acestuia. Oamenii credeau că fiul lor îşi câştigă banii lucrând ca programator pentru o companie de jocuri video.

Dat pe mâna poliţiei de o tânără fotomodel

Potrivit anchetatorilor italieni, tânărul în vârstă de 17 ani a strâns în doar câteva luni peste 20.000 de euro. Cu aceşti bani şi-a cumpărat articole de lux, criptomonede sau tehnologie de vârf pentru a-l ajuta în activitatea infracţională. Toate aceste bunuri au fost confiscate de poliţişti.

Autorităţile italiene nu l-ar fi prins niciodată dacă nu ar fi existat un denunţ. O tânără fotomodel din Genova a alertat poliţia. Fata voia un certificat verde fals pentru a putea participa la evenimentele mondene la care era invitată şi a fost dispusă să-i plătească hackerului 150 de euro. Tânăra şi-a dat seama câ ceva e în neregulă atunci când adolescentul a început să o şantejeze şi să-i ceară mai mulţi bani. A alertat poliţia, iar după ce anchetatorii au intrat pe fir au descoperit întreaga reţea care avea ramnificaţii până în Rusia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un adolescent de 17 ani din Italia a strâns o mică avere din falsificarea de certificate verzi. A fost dat pe mâna poliţiei de o tânără fotomodel pe care a şantajat-o