Un adolescent din Marea Britanie s-a trezit din comă, după 11 luni, fără să știe de pandemia care a paralizat întreaga planetă

De Redactia Observator.
Publicat: 02.02.2021, 11:10.
Actualizat: 02.02.2021, 11:17

O adolescent din Marea Britanie, în vârstă de 19 ani și-a recăpătat cunoștința, după 11 luni petrecute în comă, în urma unui accident rutier. Tânărul, însă, nu știe de pandemia care a paralizat întreaga planetă.

Imagine ilustrativă

Imagine ilustrativă

Profimedia Images

Pe 1 martie 2019, Joseph a fost lovit de o mașină în timp ce se plimba pe străzile orașului Burton. Tânărul a fost transportat la spital, cu traumatism cranio-cerebral grav, scrie The Sun. Joseph a intrat în comă cu trei săptămâni înainte ca Marea Britanie să intre în lockdown.

Recent, adolescentul și-a recăpătat cunoștința, dar s-a trezit singur în spital din cauza restricțiilor COVID. Băiatul comunică cu cei dragi prin Facetime.

Sally, mătușa băiatului, spune că băiatul a făcut progrese remarcabile: clipește, zâmbește și își poate mișca picioarele.

„Poate nu pare mare lucru, dar faptul că poate să bată palma cu asistenta este remarcabil. Este îngrozitor de greu pentru mama sa că nu îl poate vedea. De asemenea, nu știm cât de multe înțelege din ceea ce se întâmplă acum. E ca și când a dormit pe toată perioada pandemiei”, a declarat femeia.

Joe a fost inițial internat la spitalul Leicester, dar a fost transferat la centrul de îngrijiri Adderley Green Care Home. Mama sa a fost lăsată să-l vadă doar în ziua în care băiatul a împlinit 19 ani, dar a trebuit să respecte distanțarea fizică.

Adolescentul a contractat coronavirusului de două ori: o dată când se afla în comă și din nou, după ce s-a trezit, însă s-a însănătoșit rapid.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.