Antena Meniu Search
x

Un american a fost eliberat din închisoare după aproape 40 de ani după ce testele ADN au dovedit că e nevinovat

Un bărbat din Statele Unite care a stat aproape 40 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o a fost eliberat după ce testele ADN i-au dovedit nevinovăţia, transmite sâmbătă agenţia DPA, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.10.2022, 15:13

Un american a fost eliberat din închisoare după aproape 40 de ani după ce testele ADN au dovedit că e nevinovat
- Profimedia

Maurice Hastings, în vârstă de 69 de ani, a executat peste 38 de ani de închisoare în California după ce a fost condamnat pentru uciderea, în 1983, a unei femei, Roberta Wydermyer şi pentru două tentative de crimă. Procurorul districtual al comitatului Los Angeles, George Gascon, a anunţat vineri că a fost dispusă anularea condamnării din 1988 pentru crimă, iar Hastings a fost eliberat.

În 2000, Hastings a cerut testarea ADN pentru a-şi dovedi nevinovăţia, însă cererea i-a fost respinsă iniţial

"Ceea ce i s-a întâmplat domnului Hastings este o nedreptate teribilă", a declarat Gascon. "Sistemul de justiţie nu este perfect, iar când aflăm noi dovezi care ne fac să ne pierdem încrederea într-o condamnare, este obligaţia noastră să acţionăm în mod rapid", a adăugat el. Hastings, care şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia, a declarat la o conferinţă de presă că vrea să se bucure de viaţă şi să meargă mai departe. "Nu caut vinovaţi. Nu stau necăjit", a spus el.

În 2000, Hastings a cerut testarea ADN pentru a-şi dovedi nevinovăţia, însă cererea i-a fost respinsă iniţial. În iunie s-a descoperit că probele ADN de la momentul crimei se potriveau cu cele ale unui bărbat care a murit în 2020 în timp ce executa o pedeapsă pentru alte infracţiuni, de răpire şi viol, a indicat biroul procurorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un american a fost eliberat din închisoare după aproape 40 de ani după ce testele ADN au dovedit că e nevinovat