Antena Meniu Search
x

Video Un avion peticit cu bandă adezivă a zburat de la Cagliari la Roma. Pasagerii au filmat îngroziți gaura din fuzelaj: "Ne tratează ca pe o colonie din lumea a treia"

"Ne tratează ca pe o colonie din lumea a treia". Așa își începe mesajul de revoltă Mauro Pili, fost deputat și jurnalist italian, care a descoperit, miercuri dimineață, că fusese pasager la bordul unui avion "peticit cu bandă adezivă". Aeronava companiei Ita Airways tocmai ce zburase pe ruta Cagliari - Roma Fiumicino.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.08.2023, 11:46

Vezi și

Mauro Pili, un politician și jurnalist italian, în prezent redactor-șef al L'Unione Sarda, cel mai vechi și mai răspândit cotidian din Sardinia, a publicat pe pagina sa de Facebook, miercuri dimineață, imagini care arată cum peste o gaură în fuzelajul avionului a fost aplicată o bandă adezivă argintie pentru reparații. 

Fostul parlamentar spune că el și ceilalți pasageri au văzut gaura peticită abia la aterizare, pentru că îmbarcarea a avut loc prin tunel. Pili a subliniat că aeronava cu pricina eraa destinată zborurilor către și dinspre Sardinia, revolta sa stârnind indignare și îngrijorare cu privire la siguranța și modul în care pasagerii sunt tratați pe rutele către insulă.

"Ne tratează ca pe o colonie din lumea a treia. Să călătoresc cu un avion peticit cu scotch nu mi s-a mai întâmplat până acum. Azi dimineață, la 7.20, când am plecat spre Roma din Cagliari, nimeni și-a dat seama de nimic, din cauza îmbarcării prin tunel. Odată ajunși la Fiumicino, am descoperit că am zburat cu un avion dat ca nou, din 2021, dar în realitate peticit în mod rușinos! Evident, avion destinat pentru Sardinia! O să spună că totul este în regulă! Si e pentru cine crede! Și toți tac!", a scris scandalizat Mauro Pili.

Răspunsul Ita Airways: Intervenția de întreținere a fost necesară

Pe acelaşi subiect

Într-un comunicat publicat de L'Unione Sarda, compania aeriană a a răspuns acuzațiilor, subliniind că operează întotdeauna cu respectarea standardelor de siguranță.

"Ita Airways operează întotdeauna cu respectarea standardelor de siguranță dictate de autoritățile competente și cu respect total față de pasagerii și personalul de la bord. Intervenția de întreținere a fost necesară pentru a face față temporar unei avarii constatate pe un panou. Această acțiune a fost realizată cu respectarea manualelor aprobate de producător, care, în aceste cazuri, prevede utilizarea unei benzi metalice specifice pentru uz aeronautic (bandă adezivă de mare viteză, pe bază de aluminiu). În cazul specific al zborului AZ1588, care operează pe ruta Cagliari - Roma Fiumicino, aeronava era pe deplin funcțională și a decolat din Cagliari la 7.21, aterizând în Fiumicino la 8.14, cu 9 minute mai devreme față de ora programată, fără a prezenta probleme de natură tehnică. 

Ita Airways nu furnizează aeronave dedicate doar rutelor specifice, ci își utilizează aeronavele în funcție de nevoile operaționale dictate de acoperirea întregii rețele, înțelegându-se că aeronavele utilizate pe rute în continuitate teritorială din/spre Sardinia respectă cerințele impuse de către Ministerul Infrastructurii și Transporturilor. 

Precizăm că zborul AZ1588 a fost operat cu un Airbus A320 cu o imagine festivă 'născut în 2021', pentru a sărbători începerea operațiunilor de zbor, care a avut loc pe 15 octombrie 2021", au transmis reprezentanții companiei aeriene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Un avion peticit cu bandă adezivă a zburat de la Cagliari la Roma. Pasagerii au filmat îngroziți gaura din fuzelaj: "Ne tratează ca pe o colonie din lumea a treia"