Antena Meniu Search
x

Un băiat în vârstă de 9 ani, cea mai tânără victimă a busculadei de la festivalul Astroworld. Numărul morţilor a ajuns la 10

Un băiat în vârstă de 9 ani din Dallas a devenit cea mai tânără persoană care a murit din cauza rănilor provocate în busculada de la festivalul Astroworld din Houston.

de Redactia Observator

la 15.11.2021, 08:27

Comemorarea victimelor de la Astroworld
Comemorarea victimelor de la Astroworld - Profimedia

Ezra Blount a murit duminică seară la Spitalul pentru Copii Texas din Houston, a anunţat avocatul familiei, potrivit News.ro

Minorul fusese plasat în comă indusă după ce a fost rănit grav pe 5 noiembrie, când mii de oameni s-au îmbulzit în faţa scenei festivalului, în timpul recitalului rapperului Travis Scott, care era cap de afiş în prima zi a evenimentului. Ezra Blount este a zecea persoană care a participat la festival şi a murit.

„Familia Blount jeleşte în seara aceasta pierderea de neînţeles a nepreţuitului lor fiu. Nu acesta ar fi trebuit să fie deznodământul faptului că şi-au dus fiul la un concert, care ar fi trebui să fie o sărbătoare”, a spus avocatul Ben Crump.

Zece persoane au murit până acum

Familia copilului deschisese o pagină pe GoFundMe pentru a strânge donaţii pentru cheltuielile medicale pe care le presupunea spitalizarea lui. Aici, tatăl lui, povestea ce s-a întâmplat la concert: Ezra se afla pe umerii lui când mulţimea a început să îi împingă. Tatăl şi-a pierdut cunoştinţa şi când şi-a revenit, Ezra lipsea. După o căutare frenetică, Ezra a fost găsit la spital, cu traumatisme la creier, rinichi şi ficat.

Familia a deschis un proces împotriva lui Scott şi a promoterului Live Nation şi cere despăgubiri de cel puţin 1 milion de dolari. Ceilalţi care au murit aveau vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani. Aproximativ 300 de oameni au fost răniţi şi trataţi la faţa locului, iar 13 au necesitat spitalizare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un băiat în vârstă de 9 ani, cea mai tânără victimă a busculadei de la festivalul Astroworld. Numărul morţilor a ajuns la 10