Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 3 ani a murit de cancer în braţele mamei sale, la câteva săptămâni după ce medicii l-au trimis acasă cu paracetamol, în Anglia

Tragedie cumplită pentru o întreagă familie. Un băieţel de trei ani şi-a dat ultima suflare în braţele mamei, la doar câteva săptămâni după ce medicii l-au trimis acasă cu paracetamol, deşi copilul suferea de cancer.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.05.2021, 16:34

În imagine: O femeie plânge lângă un medic, în spital
Un băieţel de 3 ani a murit de cancer în braţele mamei sale, la câteva săptămâni după ce medicii l-au trimis acasă cu paracetamol - Shutterstock

Părinţilor lui Robbie Elliot, în vârstă de doar trei anişori, li s-a spus să trateze copilul cu paracetamol după ce s-a îmbolnăvit de o infecţie suspectă.

Patru săptămâni mai târziu a fost dus de urgență la spital din cauza durerilor insuportabile. Medicii au descoperit atunci că avea de fapt tumori la rinichi, creier, inimă și stomac.

Copilul „perfect”, din South Shields, Anglia, a murit doar câteva zile mai târziu, înconjurat de cei care l-au iubit nespus; în braţele mamei care i-a fost alături până în ultima clipă, sperând cu disperare că îşi va putea salva puiul.

„Era cel mai perfect băiețel. Avea o inimă de aur, era bun de la exterior la interior. Lumina orice cameră în care intra. Îi plăcea muzica şi îi făcea pe toţi să danseze şi să râdă. Era un băiețel atât de minunat” a povestit printre lacrimi mama, Kayleigh Johnston, în vârstă de 28 de ani.

Pe acelaşi subiect

Nașul micului Robbie, Stephen, a spus că părinţii sunt complet devastaţi şi au făcut tot posibilul să-l salveze.

„Cancerul se răspândise deja peste tot. Li s-a spus că este vindecabil și că răspunde bine la tratament, dar în următoarea oră li s-a spus că de fapt nu răspunde bine la tratament şi că nu mai pot face nimic pentru el. Era un băiat minunat. Era respectuos, politicos şi educat. Era perfect, chiar era. Nu am fi crezut în veci că ceva ar fi în neregulă, până în ultima săptămână când a devenit apatic și slăbit. Mama și tatăl său știau că este ceva în neregulă și de aceea au cerut răspunsuri. Întreaga lor lume s-a terminat de când a murit” a adăugat acesta.

Stephen a menţionat că deteriorarea micuţului Robbie a fost extrem de rapidă, murind la doar câteva zile de la diagnosticul cu cancer mezenchimal, o formă rară de cancer osos care atacă celulele cartilajului din corp.

A fost supus pentru prima dată unei scanări RMN la spital cu doar o săptămână înainte de a muri, după ce medicii și-au exprimat îngrijorarea că un nod la picior ar putea fi o infecție osoasă numită Osteomielită. Au descoperit însă chisturi la rinichi și a fost transferat la Royal Victoria Infirmary din Newcastle, unde au fost detectate primele tumori.

La început, familiei i s-a spus că tumoarea băiețelului este un sarcom cu celule clare - o variantă tratabilă, dar speranțele au dispărut după alte analize, potrivit The Sun.

Naşul a lansat şi o pagină GoFundMe pentru a ajuta familia privind costurile înmormântării. Comunitatea a oferit sprijin necontenit familiei, oferind donații împreună cu omagii și mesaje de sprijin.

„Nu putem să ne imaginăm durerea prin care treceţi, dar vă rog fiţi siguri că sunteţi în gândurile şi rugăciunile noastre"

„Niciun părinte nu ar trebui să treacă prin această durere” au fost câteva dintre mesajele oamenilor care şi-au exprimat condoleanţele. 

Ce este cancerul mezenchimal

Condrosarcomul mezenchimal este denumit în mod obișnuit cancer mezenchimal. Cancerul mezenchimal este o formă extrem de rară, adesea agresivă, de cancer.

Este o formă neobișnuită de cancer osos care apare din celulele cartilajului. Aproximativ două treimi din cazuri afectează oasele, în special coloana vertebrală, coastele sau maxilarele.

Această formă de cancer este mai frecventă la adulții mai tineri. Cu toate acestea, tumoarea poate apărea aproape oriunde în corp.

Mulți suferinzi vor observa dureri și umflături la nivelul zonelor afectate. Dacă tumoarea crește suficient de mare, aceasta poate exercita presiune asupra altor părți ale corpului, ceea ce poate duce la simptome suplimentare. Cauza exactă este necunoscută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un băieţel de 3 ani a murit de cancer în braţele mamei sale, la câteva săptămâni după ce medicii l-au trimis acasă cu paracetamol, în Anglia