Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un băiețel de 6 ani cu picioarele amputate, maltratat de părinţi, a reușit să meargă din nou, în Marea Britanie

Tony Hudgell, un copil de șase ani din Marea Britanie, a reușit să meargă din nou după ce medicii au fost nevoiți să îi amputeze picioarele, în urma abuzurilor suferite din partea părinților.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.05.2021, 15:32

  • Micuțul Tony a fost unul dintre câștigătorii premiilor Pride of Britain (Mândria Britaniei)

Povestea lui Tony este una înfiorătoare. A fost maltratat de părinții biologici în prima lună după naștere, iar medicii au fost puși în fața unei decizii crunte -  de a îi amputa picioarele. Însă copilul nu s-a dat bătut în fața durerii. Anul trecut, Tony Hudgell a reușit să strângă nu mai puțin de 1.5 milioane de lire pentru spitalul care i-a salvat viața mergând 10 kilometri cu proteze și cârje. A fost doar începutul.

Tony Hudgell

Tony Hudgell

Profimedia Images

Recent, Tony a reușit să-și depășească condiția și să meargă de unul singur, fără bastoane sau alte elemente de sprijin, o performanță cu adevărat impresionantă. În doar patru zile, băiatul a făcut 500 de pași, reușind să strângă alte 70.000 de lire din donații.

Tony, inspirat de un veteran de război în vârstă de 101 ani

Potrivit Mirror Online, mama adoptivă a băiatului, în vârstă de 53 de ani, a dezvăluit și sursa lui de inspirație: Căpitanul Tom Moore, veteranul care, la 100 de ani, a strâns peste 30 de milioane de lire pentru sistemul britanic de sănătate în 2020, printr-o plimbare simbolică în grădină.

"Știam din încercările anterioare că Tony va reuși, dar s-a descurcat excepțional, făcând peste 500 de pași în patru zile", a spus femeia. Mai mult, Tony vrea acum să învețe Moonwalk, faimosul dans al lui Michael Jackson.

Tony Hudgell

Tony Hudgell

Profimedia Images

Tony avea doar o lună atunci când a ajuns la un spital pentru copii din Londra cu multiple fracturi, insuficiență de organe și septicemie. Părinții biologici, cei care i-au cauzat rănile, ar urma să fie eliberați anul viitor, după ce și-au ispășit jumătate din sentința de 10 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un băiețel de 6 ani cu picioarele amputate, maltratat de părinţi, a reușit să meargă din nou, în Marea Britanie