Antena Meniu Search
x

Un bărbat a fost împuşcat mortal după ce a intrat înarmat cu un cuţit, într-o secție de poliție din Paris

A fost din nou alertă teroristă în Paris, chiar în ziua în care erau comemorate victimele atacului de la Charlie Hebdo

Vezi și

A fost din nou alertă teroristă în Paris, chiar în ziua în care erau comemorate victimele atacului de la Charlie Hebdo. Un bărbat a fost împuşcat mortal în timp ce încerca să intre într-o secţie de poliţie înarmat cu un cuţit.

Bărbatul purta inclusiv o centură care părea plină de explozibil, însă, geniştii au descoperit ulterior că era una falsă. Locuitorii din clădirile situate în apropierea comisariatului au fost nevoiţi să rămână închişi ore în şir în case. Înaintea atacului, preşedintele Hollande a anunţat suplimentarea cu mii de posturi a efectivelor poliţiei, jandarmeriei şi serviciilor de informaţii. A fost stare de alertă teroristă în Paris! Exact în ziua în care s-a împlinit un an de la masacrul de la Charlie Hebdo, un bărbat înarmat cu un cuţit a încercat să intre într-o secţie de poliţie din nordul oraşului, strigând "Allah e mare".

Poliţiştii francezi au intervenit imediat şi l-au împuşcat mortal pe agresor. Cel puţin trei focuri de armă au fost trase asupra atacatorului, potrivit martorilor. Ei au dat dovadă de curaj şi prin angajamentul lor şi-au demonstrat capacitatea de a proteja poporul francez. Anchetatorii au instituit un perimetru de securitate, iar trupul suspectului a fost cercetat iniţial de un robot al criminaliştilor, de teamă ca acesta să nu aibă explozibili asupra sa.

Geniştii au descoperit că bărbatul purta o vestă asemănătoare cu cele ale teroriştilor kamikaze, dar, din fericire, aceasta nu avea explozibil. Potrivit procurorului din Paris, asupra sa au fost găsite un telefon mobil şi o hârtie pe care apărea steagul ISIS, dar şi o revendicare scrisă în limba arabă. La câteva ore după incident, bărbatul a fost identificat.

Aseară, în Place de la Republique, devenită un simbol al luptei împotriva terorismului, au fost aduse buchete de flori şi au fost aprinse sute de candele în memoria victimelor atacului de la Charlie Hebdo. Lângă soclul statuii au fost întinse pancarte comemorative, pe care au fost scrise numele victimelor atentatelor comise în Paris anul trecut. Comemorările vor culmina cu o adunare în Piaţa Republicii, duminică, în jurul unui stejar plantat în semn de omagiu pentru victime.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un bărbat a fost împuşcat mortal după ce a intrat înarmat cu un cuţit, într-o secție de poliție din Paris