Antena Meniu Search
x

Un bărbat care şi-a lăsat câinele să-şi facă nevoile în faţa casei unei femei, amendat cu aproape 5.000 de lei, în Anglia

Dezinteresul costă, a învăţat acest lucru un bărbat care s-a ales cu o amendă usturătoare pentru că şi-a lăsat câinele să îşi facă nevoile fără să strângă mai apoi după el.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.02.2021, 17:44

Pungă igienică pentru plimbarea cu câinele
Un bărbat care şi-a lăsat câinele să-şi facă nevoile în faţa casei unei femei, amendat cu aproape 5.000 de lei - iStock | Getty Images
  • Femeia l-a reclamat pe bărbat
  • Proprietarul a refuzat să plătească prima amendă

Un bărbat din Plymouth care și-a lăsat câinele să îşi facă nevoile în afara casei unei femei a fost dat în judecată și amendat cu aproape 5.000 de lei de tribunalele Crown și County. Proprietarul a ignorat avertismentul privind însoţirea patrupedului cu o pungă pentru excremente, precum şi amenda inițială a Consiliului municipal Plymouth.

Femeia care a surprins căţelul cum îşi făcea nevoile în faţa casei sale a confruntat proprietarul, după ce a aşteptat să vadă dacă acesta are de gând să strângă în urma animalului său.

Când a văzut că bărbatul o ignoră, l-a urmărit pentru a vedea unde locuieşte. A raportat mai apoi incidentul în consiliul local şi a oferit adresa acestuia completă pentru a fi luate măsuri împotriva sa.

Bărbatul a refuzat să plătească prima amendă de 550 de lei

Proprietarul căţelului a primit un aviz de penalizare de 550 de lei, dar a ignorat complet amenda iniţială, motiv pentru care a fost trimis în judecată şi găsit vinovat.

Noua amendă pe care este obligat să o achite este de aproape 5.000 de lei.

Consiliul municipal Plymouth a anunțat recent că ofițerii de mediu vor face controale pe străzile şi parcurile din oraş în încercarea de a prinde şi amenda proprietarii de animale care nu folosesc pungi igienice atunci când ies cu aceştia afară.

„De când au fost introduse măsuri de distanțare socială, consiliul sesizat o creștere a cazurilor raportate de proprietari care nu strâng ceea ce lasă în urmă animalele lor. La începutul crizei coronavirusului, aplicarea nu a fost considerată un serviciu esențial. Cu toate acestea, din cauza deșeurilor și a pericolelor pentru copii, ofițerii vor fi din nou în patrulare pe străzi, de luni. Ofițerii îmbrăcați în civil vor patrula în zonele orașului în care au fost primite cele mai multe plângeri" a declarat un purtător de cuvânt al consiliului local.

Orice proprietar de câine care nu strânge mizeria lăsată de animalul său va primi o amendă de până la 550 de lei, dar poate ajunge până la 6.000 de lei dacă cazul ajunge în sala de judecată, potrivit Daily Star.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un bărbat care şi-a lăsat câinele să-şi facă nevoile în faţa casei unei femei, amendat cu aproape 5.000 de lei, în Anglia