Un bărbat căsătorit şi-a otrăvit amanta gravidă, pentru a face un avort spontan, în Marea Britanie

De Larisa Andreescu.
Publicat: 28.04.2021, 22:24.
Actualizat: 28.04.2021, 22:42

Un bărbat căsătorit a fost arestat după ce şi-a otrăvit cu bună ştiinţă amanta dorind să-i provoace un avort spontan. Planul acestuia de a scăpa de copilul nedorit i-ar putea aduce însă câţiva ani buni de închisoare.

Darren Burke

Un bărbat căsătorit şi-a otrăvit amanta gravidă, pentru a face un avort spontan, în Marea Britanie

Facebook/Darren Burke

Darren Burke, din Windsor, Berkshire, director adjunct pentru programul de telecomunicații al serviciilor de urgență este acuzat de otrăvirea amantei sale cu scopul bine intenţionat de a-i provoca femeii un avort spontan.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a făcut rost de mifepristonă, un medicament prescris de medici pentru a provoca avorturi în stadiile incipiente ale sarcinii și i l-a dat Laurei Slade, tânăra cu care întreţinea relaţii intime pe ascuns. Medicamentul acţionează prin blocarea hormonului de progesteron, necesar avansării unei sarcini.

Bărbatul se consideră nevinovat

Pus sub acuzaţie, acesta nu a dorit să facă niciun comentariu în sala de judecată, vorbind doar în momentele în care a fost nevoit să îşi confirme numele, data naşterii şi adresa. Nu a pledat vinovat pentru acuzaţiile care i se aduc, între care cea de furnizare ilegală de otravă pentru avort spontan şi cea de provocare a unui avort spontan cu bună intenţie, potrivit Mirror.

Potrivit procurorilor, Burke „a furnizat în mod ilegal o otravă și anume mifepristonă, știind că acelea au fost destinate a fi utilizate ilegal sau utilizate cu intenția de a induce avortul spontan” și „a administrat ilegal [medicamentul] cu intenția de a induce un avort spontan”.

„Înțeleg că reclamanta este amanta. Inculpatul este căsătorit, are copii și ea este amanta” a declarat în faţa magistraţilor procurorul Beata Murphy.

Darren Burke din Windsor, Berkshire, urmează să se prezinte în faţa instanţei la o dată ulterioară, pentru pronunţarea sentinţei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Ploaie de foc pe cerul Israelului. Iron Dome-ul a interceptat zeci de rachete către Tel Aviv. O clădire Hamas cu 13 etaje din Gaza a fost distrusă de bombardamente
1
Extern • pe 11.05 la 23:41

A doua noapte de război între Israel și Fâșia Gaza. Militanții palestinieni din Gaza au tras peste 100 de rachete asupra Israelului în urma distrugerii unui bloc rezidențial din Gaza. O clădire din suburbia Holon din Tel Aviv a fost lovită, iar un autobuz gol și mai multe mașini au luat foc. Cel puţin 28 de oameni au murit în enclava palestiniană și 2 în Israel.