Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Israel, adus în faţa tribunalului după ce s-a dat drept soldat, a furat arme şi s-a pozat cu Netanyahu. Cum îl apără avocatul său

Război Israel - Hamas. Procurorii israelieni au formulat duminică acuzaţii penale împotriva unui bărbat care s-ar fi dat drept soldat pentru a se alătura războiului din Gaza, dar, de fapt, a furat muniţii şi, potrivit presei, a pozat într-o fotografie în prima linie alături de premierul Benjamin Netanyahu, relatează Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 01.01.2024, 08:51

Un bărbat din Israel, adus în faţa tribunalului după ce s-a dat drept soldat, a furat arme şi s-a pozat cu Netanyahu. Cum îl apără avocatul său
- Channel 12

Luate prin surprindere de raidul transfrontalier din 7 octombrie al militanţilor Hamas, forţele de securitate israeliene s-au organizat adesea spontan, pe teren, pentru a-i respinge pe militanţii infiltraţi şi pentru a organiza o contraofensivă.

Cinci capete de acuzare pe numele său

Potrivit actului de acuzare prezentat la Tribunalul Districtual din Tel Aviv, inculpatul Roi Yifrah nu a servit niciodată în armata israeliană, dar a reuşit totuşi să pătrundă în zonele de război pretinzând că este membru al unei unităţi de luptă de elită din Shin Bet, serviciul de informaţii interne.

Postul de televiziune Canal 12, cel mai bine cotat, a difuzat o fotografie în care apare bărbatul de 35 de ani, în echipament de luptă complet, pozând cu alţi soldaţi alături de premierul Benjamin Netanyahu la locul de aterizare a unui elicopter. Un oficial israelian a confirmat că Yifrah a pozat alături de Netanyahu, dar a declarat că premierul nu a fost niciodată în pericol datorită "mai multor niveluri de securitate la locul respectiv".

Biroul premierului nu a făcut niciun comentariu deocamdată. Şiretlicul "a facilitat accesul (lui Yifrah) la arme de foc, muniţie şi echipamente militare şi de poliţie", se arată în rechizitoriu, adăugând că un transport de marfă găsit în casa lui Yifrah includea o puşcă de asalt, diverse tipuri de gloanţe, grenade fumigene şi huse.

Cele cinci capete de acuzare împotriva lui, inclusiv fraudă în formă agravată şi furt calificat, ar putea să-i aducă o pedeapsă maximă de 36 de ani de închisoare. Dar avocatul lui Yifrah a susţinut că acuzatul ar trebui să fie lăudat. "Clientul meu este un medic care a salvat vieţi sub foc, riscându-şi viaţa şi eliminând terorişti", a declarat avocatul Eitan Sabag pentru Canal 12, adăugând că "acuzatul, în aceste circumstanţe, este statul Israel, nu Roi Yifrah".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un bărbat din Israel, adus în faţa tribunalului după ce s-a dat drept soldat, a furat arme şi s-a pozat cu Netanyahu. Cum îl apără avocatul său