Un bărbat din Texas a fost executat pentru o triplă crimă. Acesta şi-a ucis soţia însărcinată, socrul şi fiica de 5 ani

De Redactia Observator.
Publicat: 01.07.2021, 18:30.
Actualizat: 01.07.2021, 18:38

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Texas a fost executat miercuri seara pentru uciderea a trei persoane din famalia sa. Bărbatul şi-a ucis soţia însărcinată, socrul, dar şi fiica în vârstă de 5 ani. Inițial, a obţinut o amânare a execuţiei din cauza pandemiei Covid-19.

Investigaţii criminalistice

Bărbat conamnat pentru o triplă crimă. Acesta şi-a ucis soţia, fiica şi socrul

Profimedia

John Hummel şi-a înjunghiat soţia de peste 30 de ori după care cu ajutorul unei bâte de baseball şi-a ucis socrul în vârstă de 57 de ani care era imobilizat într-un scaun cu rotile, potrivit ABC13. Ultima dintre victimele bărbatului a fost fiica acestuia, Jodi Hummel, de doar 5 ani. Imdiat după comiterea celor trei crime, bărbatul a incendiat locuinţa din Kennedale, o localitate din Fort Worth.

Bărbatul le-a spus procurorilor că şi-a ucis familia pentru că îşi dorea să fugă cu o femeie pe care o cunoscuse într-un magazin. După incendierea casei, John a fugit în Oceanside, lângă San Diego, California. Poliţiştii au pornit pe urmele acestuia, vinovatul fiind arestat imediat după ce şi-a mărturisit fapta. John Hummel a fost executat prin administrarea injecţiei letale, la penitenciarul din Huntsville

Execuția lui John Hummel a fost amânată din cauza pandemiei

El ar fi urmat să fie executat la 17 martie 2020, însă o Curte de Apel a amânat execuţia în ultimul moment, din cauza crizei sanitare. Judecătorii au subliniat că o execuţie necesită ”resurse uriaşe”, adică zeci de gardieni ai închisorii, avocaţi, martori, susceptibili să răspândească covid-19. Ulterior, toate execuţiile au fost suspendate timp de luni de zile în restul ţării. Texasul, statul american care aplică cel mai mult pedeapsa capitală, a reluat execuţiile la 19 mai, când l-a executat pe Quintin Jones, un afroamerican care şi-a ucis bunica.

Citește și:

De la începutul lui 2021, în afara Texasului, numai Guvernul federal a pus în aplicare trei execuţii, chiar înainte de plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă.

Bărbatul a încercat şi în trecut să îşi ucidă familia

Miles Brissette, procuror, a declarat că autoritățile au descoperit că Hummel a mai încercat anterior să-și omoare familia punând otravă de șobolani într-o porţie de spaghete pe care o serveau împreună la cină.

“În noaptea comiterii crimelor, Hummel a stat în bucătărie timp de 30 de minute, astfel încât să se obişnuiască cu gândul la ceea ce urma să facă şi, după ce şi-a ucis soţia, a tras aer în piept şi a continuat seria crimelor, bătându-şi socrul şi fiica. Bărbatul a luat viaţa unei mame frumoase, unui copil frumos şi a unui bunic care a făcut totul pentru ei. Dorinţa de a rămâne singur şi de a-i ucide în acest fel nu are sens”, a spus Brissette

Hummel este al doilea ucigaş condamnat anul acesta în Texas și al cincilea în SUA.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.