Antena Meniu Search
x

Un bărbat adept al supremației albilor a omorât două persoane de culoare, în SUA. Deținea legal armă

Un bărbat din America a intrat cu un camion furat într-o casă, apoi a împuşcat două persoane de culoare. Acesta este bănuit a fi un adept al supremației albilor, transmite BBC.

de Redactia Observator

la 29.06.2021, 17:22

Atacatorul din SUA, Nathan Allen
Nathan Allen, în vârstă de 28 de ani a împuşcat mortal doi oameni de culoare

Nathan Allen, în vârstă de 28 de ani, a împuşcat mortal un poliţist în rezervă şi o veterană în vârstă de 60 de ani, sâmbătă după-amiază, în Massachusetts, transmite BBC.

Ulterior anchetatorii au identificat diverse mesaje rasiste şi antisemite ale atacatorului care a fost la rândul său împuşcat de către poliţişti chiar la faţa locului. Bărbatul era căsătorit, finalizase doctoratul şi nu era înregistrat ca având alte antecedente penale.

Potrivit presei locale, acesta ar fi mers într-o zonă mlăştinoasă până la un garaj din oraşul Winthrop de unde a furat un camion, pe care l-a condus până în momentul în care a intrat într-un imobil nelocuit, provocând pagube materiale importante. Imediat după accident, Nathan a părăsit locul, încercând să avarieze un alt autoturism, dar fără succes.

Atacatorul a împuşcat două persoane cu o armă deţinută legal

Pe acelaşi subiect

În goana lui, atacatorul a împuşcat apoi un fost sergent al forţelor aeriene, Ramona Cooper, în vârstă de 60 de ani, pe care a ucis-o după ce a tras trei focuri de armă asupra ei. Imediat după primul atac, Nathan şi-a găsit şi cea de-a doua victimă, un bărbat de 68 de ani, Dave Green, fost soldat din Massachusetts. La sosirea poliţiştilor, focurile de armă s-au îndreptat către atacator care a fost ucis de către oamenii legii.

Procurorul districtului Suffolk, Rachael Rollins, a declarat într-o conferinţă de presă că autoritățile cred că Allen a acţionat singur şi nu ar fi vorba despre posibili complici și deținea legal arma folosită în atac.

"Acest individ a scris despre superioritatea rasei albe. Despre albi ca fiind „prădători de vârf ". A furat o camionetă cu care a intrat într-un alt vehicul, apoi într-o casă. S-a îndepărtat de automobil apoi a interacţionat cu mai mulţi indivizi, alergând să îi împuşte doar pe cei doi cetăţeni de culoare pe care i-a întâlnit", au transmis autorităţile.

Luni, într-o postare pe o reţea de socializare, guvernatorul statului Massachusetts, Charlie Baker, a catalogat crimele ca fiind un „un act josnic”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Un bărbat adept al supremației albilor a omorât două persoane de culoare, în SUA. Deținea legal armă