Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat din Turcia trăiește cu speranța că mama lui este în viață, printre dărâmături: "O așteptăm. Este încă acolo, sub ruine"

În Turcia, salvatorii au început să oprească căutările în mai multe zone. După 11 zile de la seism, doar câţiva norocoşi mai sunt găsiţi în viaţă, în timp ce numărul morţilor a ajuns la peste 42.000 în Turcia şi Siria. În zonele afectate de cutremure, domneşte haosul. Un bărbat a încercat să fure un copil dintr-un spital din Hatay, în timp ce în Siria, fetiţa născută sub ruine a fost mutată într-un loc secret de teama că va fi răpită. 

de Redactia Observator

la 16.02.2023, 21:32

Un miracol. Este singura explicaţie pe care salvatorii au găsit-o când au scos-o pe Aleyna de sub muntele de moloz sub care a stat timp de 248 de ore. Mama tinerei de 17 ani din Kharamanmars a izbucnit în plâns atunci când şi-a văzut copilul în viaţă.

Momentele de fericire, din ce în ce mai rare

Tot ieri, o mamă împreună cu cei doi copii ai ei au fost scoşi de sub dărâmăturile unui bloc. Astfel de momente de fericire sunt din ce în ce mai rare.

"Mi-am pierdut opt membri din familie: fratele meu şi soţia lui, băieţii şi fata. Trei băieţi", a spus un bărbat.

Pe acelaşi subiect

"Salvatorii spun că sunt morţi, dar noi nu suntem siguri", a adăugat o femeie.

"O aşteptăm pe mama. Este încă acolo (n.r: sub ruine). Nu ne vom simți bine să plecăm. Cu voia lui Dumnezeu, o vom scoate afară şi o vom îngropa", a spus un bărbat îndurerat.

Pe lângă suferinţa pricinuită de pierderea celor dragi, sinistraţii luptă acum pentru supravieţuire.

"Alţii sunt bogaţi, nu ca noi. Bogaţii îşi iau maşina şi familiile şi pleacă. Cei săraci rămân pe loc. Nu putem face mai mult", a spus o femeie.

Secretarul general al NATO a vizitat şi el zonele afectate şi a promis ca Alianţa va fi alături de Turcia. În zonele afectate de seism domneşte haosul. Un bărbat din Hatay, deghizat în poliţist, a încercat să fure dintr-un spital un bebeluş rămas orfan în urma cutremurului.

Scenariul se repetă şi în Siria, unde Aya, copilul-minune născut sub ruine, a fost mutată într-o locaţie secretă ca să nu fie răpită. Temerile vin după ce, luni, spitalul controlat de rebeli în care se afla a fost atacat de doi bărbaţi înarmaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un bărbat din Turcia trăiește cu speranța că mama lui este în viață, printre dărâmături: "O așteptăm. Este încă acolo, sub ruine"