Antena Meniu Search
x

O fată de 15 ani a trăit ca prin minune 5 zile printre ruinele unui bloc de 10 etaje, în Turcia. Era îngropată de vie sub moloz

Ikbal Cil, în vârstă de 15 ani, a fost salvată de sub ruinele unui bloc de zece etaje prăbușit în orașul Kahramanmaras din sudul Turciei. Este orașul cel mai apropiat de epicentrul cutremurului, care a ucis peste 28.000 de persoane. De asemenea, cele două cutremure puternice, la câteva ore distanță, au provocat prăbușirea a mii de clădiri și au lăsat milioane de oameni fără adăpost.

de Cristina Cruceru

la 12.02.2023, 15:07

O fată de 15 ani a trăit ca prin minune 5 zile printre ruinele unui bloc de 10 etaje
O fată de 15 ani a trăit ca prin minune 5 zile printre ruinele unui bloc de 10 etaje - Profimedia

Rob Davies, liderul echipei de salvare a organizației caritabile britanice SARAID, a declarat pentru Sun on Sunday, citat de Mirror: "Tot ceea ce o interesa, binecuvântată să fie, erau cărțile ei cu Harry Potter. A trebuit să le dăm la o parte ca să ajungem la ea, dar ea a spus printr-un translator: "Puteți să-mi aduceți și cărțile cu mine, vă rog?".

Ikbal a supraviețuit în mod miraculos, ținând cont că a fost îngropată de vie în ruine timp de aproape cinci zile, fără apă sau mâncare, în timp ce temperaturile au scăzut până la minus 10 grade Celsius, fapt care i-a pus viața în pericol.

Rob a povestit cum a fost salvată fetița: "Am fost foarte îngrijorat. Am cerut liniște totală, am atașat senzori la diferite părți ale molozului și am început să batem. Oamenii știu că bătaia este o acțiune umană de sus, așa că vor bate și ei înapoi. Am putut auzi o bătaie slabă. Probabil că și Ikbal țipa, dar era atât de adânc îngropată încât nimeni nu ar fi auzit-o. Echipamentul de localizare a sunetului uneori nu recepționează țipetele din cauza frecvențelor. Și se afla sub un metru și jumătate de beton armat, cu moloz și deasupra ei."

Fetița era prinsă sub o placă de beton

Alex, un inginer civil din Stansted, Essex, care a fost implicat și el în operațiunea de salvare, a declarat pentru TheSun că aceasta era prinsă sub o placă de beton, cu fața în jos și cu ambele picioare prinse. Tânărul în vârstă de 36 de ani a spus că s-a târât până la ruine, iar ea l-a apucat de mână și a refuzat să îi dea drumul. El a continuat să o consoleze în timp ce echipa de afară îndepărta molozul.

De asemenea, în provincia turcă Hatay, Ozlem Yilmaz, în vârstă de 35 de ani, și fiica sa Hatice, în vârstă de șase ani, au fost găsite în viață în ruine după 117 ore. Iar după 119 ore îngropat în Kahramanmaras, Kamil Can Agas, în vârstă de 16 ani, și-a întrebat salvatorii: "Ce zi e azi?". În același oraș în ruine, un bărbat a fost fotografiat zâmbind ieri în timp ce se reîntâlnea cu pisica sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » O fată de 15 ani a trăit ca prin minune 5 zile printre ruinele unui bloc de 10 etaje, în Turcia. Era îngropată de vie sub moloz