Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat înarmat "a semănat teroare" în Danemarca. A fost arestat la ambasada Iranului din Copenhaga

Un iranian înarmat cu un cuţit a fost arestat la ambasada Iranului din Copenhaga, a anunţat, vineri, poliţia daneză. Teheranul îl acuză pe bărbat că a vizat-o pe ambasadoare şi critică intervenţia întârziată a poliţiei, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 07.10.2022, 22:37

Incident la ambasada Iranului în Danemarca
Incident la ambasada Iranului în Danemarca - Captură video Twitter

Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost arestat la ambasada Iranului din capitala Danemarcei, Copenhaga“Agresorul, care avea un cuţit în mână, a intrat în ambasadă, a semănat teroare şi a provocat daune la maşinile din parcarea ambasadei”, a declarat ambasadoarea Afsaneh Nadipour.

Cine este bărbatul care a intrat înarmat în ambasada Iranului în Danemarca

Poliţia din Copenhaga a precizat că a fost arestat vineri dimineaţă un cetăţean iranian în vârstă de 32 de ani, după ce a pătruns în incinta ambasadei Iranului la Copenhaga având un cuţit. Bărbatul a fost prins de un angajat al ambasadei, relatează news.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministerul iranian de Externe a criticat poliţia daneză: “Este regretabil că în inima Europei un astfel de atac poate fi comis vizând o femeie ambasador care beneficiază de imunitate diplomatică şi poliţia nu vine la timp la locul faptei”.

Suspectul, care se va prezenta sâmbătă în faţa unui judecător, riscă să fie inculpat pentru vandalism, violenţă şi infracţiune faţă de o persoană protejată prin statut diplomatic. Poliţia a precizat că după incident a luat măsurile de siguranţă necesare pentru ambasada Iranului şi angajaţii acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un bărbat înarmat "a semănat teroare" în Danemarca. A fost arestat la ambasada Iranului din Copenhaga