Antena Meniu Search
x

"Mamă, sunt bine, m-am ascuns". Mărturia unei tinere, prinsă în mall-ul din Copenhaga. Îi trimitea mamei câte o inimoară pentru a-i arăta că e în viaţă

Atacul nemilos care a avut loc zilele trecute în capitala daneză va rămâne în amintirea multor oameni care au trecut pe lângă moarte în ziua respectivă. Este şi cazul unei tinere de 23 de ani, care se afla în interiorul centrului comercial atunci când atacatorul a deschis focul.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 06.07.2022, 18:23

Altar de flori în faţa mall-ului în care a avut loc atacul
Altar de flori în faţa mall-ului în care a avut loc atacul - Porfimedia

Mica Halberg a stat ore întregi cu sufletul la gură pentru fiica ei care se afla la serviciu în interiorul mall-ului în care a avut loc atacul brutal, scrie BILD

Două ore de teroare pentru mama tinerei

La un moment dat, Mica şi iubitul ei care se aflau în apropierea locaţiei au auzit sunetele sirenelor poliţiştilor. Au realizat în scurt timp că se trăgea asupra centrului comercial în care se afla şi fiica Micăi.

Imediat femeia a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat fiica. Tânăra de 23 de ani a răspuns şoptind "Mamă, sunt bine. M-am ascuns". Pentru că se temea că atacatorul o va auzi, mama i-a cerut să închidă apelul şi să îi trimită prin intermediul mesageriei câte un emoticon cu inimioară pentru a se asigura că totul este în regulă cu ea. „Trimite-mi o inimioară prin SMS, ca să știu că totul este în regulă”, a spus femeia.

Pe acelaşi subiect

Pe parcursul celor două ore de teroare, tânăra a trimis în total 12 inimioare, ultima la ora locală 19:23. În cele din urmă, ea a fost scoasă din mall, fiind printre ultimele persoane evacuate din clădire. 

„Am stat cu inima cât un purice. Noroc cu mesajele dintre noi. Fiica mea a auzit împușcăturile, a văzut făptuitorul și una dintre victime. A avut o experiență traumatizantă”, a declarat mama, pentru presa străină.

Atac nemilos în Copenhaga. Atacatorul, un tânăr de 22 de ani

Mai multe persoane au fost împuşcate în seara zilei de duminică într-un mare centru comercial din Copenhaga, a anunţat poliţia daneză, informează AFP şi Reuters. Importante întăriri ale poliţiei au fost desfăşurate lângă galeria comercială Fields din cartierul Amager, situat între centrul oraşului şi aeroportul capitalei, a precizat poliţia capitalei daneze pe Twitter. "Suntem la faţa locului, au fost trase focuri de armă şi mai multe persoane au fost împuşcate", a anunţat poliţia

Tânărul în vârstă de 22 de ani, care are cetăţenie daneză, a împuşcat trei persoane în mall-ul Field’s din Copenhaga, într-un moment de furie. Atacul s-a produs duminică la ora locală 17:35. 13 minute a durat până când acesta să fie arestat de către autorităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » "Mamă, sunt bine, m-am ascuns". Mărturia unei tinere, prinsă în mall-ul din Copenhaga. Îi trimitea mamei câte o inimoară pentru a-i arăta că e în viaţă