Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Putin recunoaşte că războiul din Ucraina "nu merge conform planului"

Unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin recunoaşte că "operaţiunea" din Ucraina nu se desfăşoară pe cât de repede ar fi dorit Kremlinul, aceasta fiind cea mai importantă recunoaştere publică de până acum a Moscovei că lucrurile nu se derulează conform planului său, informează luni Reuters.

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 13:44

Un apropiat al lui Putin recunoaşte că războiul din Ucraina nu merge conform planului
- Profimedia

În timpul unei slujbe religioase oficiate duminică de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, şeful Gărzii Naţionale a Federaţiei Ruse, Viktor Zolotov, a pus faptul că operaţiunea rusă se desfăşoară mai încet decât era aşteptat pe seama forţelor ucrainene de extremă dreapta, o acuzaţie formulată în repetate rânduri de oficialii ruşi.

Afirmaţiile lui Zolotov par să fie în contradicţie cu o declaraţie de vineri a ministrului rus al apărării Serghei Şoigu, care i-a spus lui Vladimir Putin că "totul se derulează conform planului".

"Aş spune că, da, nu totul se derulează atât de repede după cum ne-am dori", a spus Zolotov, în declaraţii publicate pe site-ul Gărzii Naţionale. "Însă noi ne îndreptăm spre obiectivele noastre pas cu pas şi victoria va fi de partea noastră, iar această icoană va proteja armata rusă şi va accelera victoria noastră", a mai spus Zolotov în timpul slujbei.

SUA şi aliaţii lor europeni consideră invazia declanşată de Putin o cotropire de teritorii în stil imperialist care a fost până acum prost executată din cauza faptului că Moscova a subestimat rezistenţa ucrainenilor şi hotărârea Occidentului de a sancţiona Rusia, notează Reuters.

Pe acelaşi subiect

Cine e Viktor Zolotov

Viktor Zolotov este un important oficial rus în domeniul securităţii, care a condus odată garda personală a lui Vladimir Putin.

În prezent, el este şeful Gărzii Naţionale, un fel de forţă militară internă care include poliţia antirevoltă şi alte forţe.

Garda Naţională este subordonată direct lui Putin şi are forţe desfăşurate în Ucraina.

Război Rusia - Ucraina, ziua 19

Rusia a reluat bombardamentele asupra capitalei Ucrainei. Bombele căzute luni dimineață au distrus un bloc de locuințe din Kiev.

În regiunea Jîtomîr, patru oameni au fost răniți într-un atac cu rachetă în cursul nopții, iar șapte clădiri au fost distruse.

În regiunea Sumî, orașul Ohtîrka, a fost din nou bombardat peste noapte. Au fost lovite clădiri rezidențiale și centrul orașului. Artileria a tras în satele din apropierea orașului aproape toată noaptea.

Atacurile au continuat deși o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia urmează să fie reluate luni. Discuțiile au loc prin videoconferință și ambele părți au transmis mesaje conform cărora înregistrează progrese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Putin recunoaşte că războiul din Ucraina "nu merge conform planului"