Antena Meniu Search
x

Un bombardier Tu-22M3 s-a prăbușit în Rusia. Momentul în care aeronava cuprinsă de flăcări cade într-un câmp

Război în Ucraina. Un bombardier strategic Tu-22M3 s-a prăbușit în regiunea Stavropol din Rusia, după ce a finalizat o misiune militară, anunţă Ministerul rus al Apărării. Conform datelor preliminare, cauza accidentului a fost o defecțiune tehnică.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 11:02

Un bombardier Tu-22M3 s-a prăbușit în Rusia. Momentul în care aeronava cuprinsă de flăcări cade într-un câmp
Un bombardier Tu-22M3 s-a prăbușit în Rusia. Momentul în care aeronava cuprinsă de flăcări cade într-un câmp - Twitter

Incident aerian în Rusia. Un bombardier strategic Tu-22M3 s-a prăbuşit în Stavropol, în partea de sud-vest a Rusiei, în timp ce se întorcea la bază după finalizarea unei misiuni militare, anunţă Ministerul rus al Apărării. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doi piloţi s-au catapultat şi au fost transportaţi la spital, iar trei membri ai echipajului au fost evacuaţi de echipajul de căutare şi salvare de la sol, după prăbuşire. Un alt pilot este, în continuare, căutat. La bordul avionului nu exista muniţie, mai spune Ministerul rus. Conform datelor preliminare, cauza accidentului a fost o defecțiune tehnică.

Potrivit OSINTdefender, bombardierul strategic Tu-22M3 "Backfire" al Forțelor Aerospațiale Ruse, care s-a prăbușit în regiunea Stavropol Krai, a participat la un atac amplu asupra teritoriului ucrainean, în noaptea de joi spre vineri. 

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Ilya Yevlash, nu a putut confirma nici infirma informația potrivit căreia avionul ar fi fost doborât pe teritoriul rusesc de către armata ucraineană. "Nu pot confirma și nici infirma. Încă verificăm informația," a declarat Yevlash, scrie pravda.com.ua.

Incidente aviatice în Rusia

De la începutul anului, mai multe avioane militare s-au prăbuşit în Rusia. La sfârşitul lunii ianuarieun avion militar rusesc s-a prăbuşit în regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina. Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat atunci că la bord erau 74 de oameni, dintre care 65 de militari ucraineni care urmau să facă parte dintr-un schimb de prizonieri. În schimb, Kievul susţine că aeronava transporta rachete. Dovezile arată că avionul rusesc a fost doborât, potrivit BBC. Moscova a transmis că toate persoanele de la bord au murit şi acuză ucrainenii că l-au doborât cu rachete Patriot sau IRIS-T.

Imaginile care surprind momentul prăbușirii avionului Iliuşin 76 în Belgorod susţin varianta că aeronava a fost doborâtă, au explicat doi experți militari pentru BBC. "Imaginile sunt în concordanță cu doborârea unui avion. Se vede cum avionul pierde altitudine înainte ca o minge de foc să se declanşeze", a explicat Mark Cancian de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale. El a adaugat că urma văzută pe cer poate fi dovada unei rachete. "Există o mică dâră înainte de explozie, care ar putea fi urma unei rachete".

În martie, un alt avion de transport militar rusesc Iliușin, Il-76, s-a prăbușit în regiunea Ivanovo, la nord-est de Moscova. Potrivit autorităţilor ruse unul dintre motoarele avionului a luat foc. La bord erau 15 persoane.

Avionul Il-76 s-a prăbușit în jurul orei locale 13:00, în regiunea Ivanovo. Potrivit autorităţilor ruse, aeronava efectua un zbor programat când unul dintre motoarele sale a luat foc după decolarea de pe aerodromul Severny. Cauza incendiului nu a fost raportată oficial, fiind speculată o defecţiune tehnică. Pe 24 iunie 2022, un alt avion Il-76 s-a prăbuşit în Rîazan. Cinci persoane au murit și alte patru au fost rănite. Ruşii susţin că tragedia s-a produs în urma unei defecțiuni a motorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Un bombardier Tu-22M3 s-a prăbușit în Rusia. Momentul în care aeronava cuprinsă de flăcări cade într-un câmp