Antena Meniu Search
x

Foto Un braț robotizat al Stației Spațiale Internaționale a fost avariat de gunoiul care orbitează în jurul Pământului

Un braț robotizat al Stației Spațiale Internaționale a fost avariat de o bucată de ”gunoi” spațial, a anunțat NASA, avaria fiind detectată în cadrul unei inspecții de rutină. Din fericire, brațul a rămas funcțional.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.06.2021, 15:11

Brațul robotizat al Stației Spațiale Internaționale care a fost perforat de un gunoi spațial
Un braț robotizat al Stației Spațiale Internaționale a fost avariat de gunoiul spațial de pe orbita Pământului - NASA/Canadian Space Agency

NASA și Agenția Spațială Canadiană au anunțat că au găsit o perforație de 5 milimetri în timpul unei inspecții de rutină la Canadarm2, brațul autonom al Canadei.

Brațul este folosit pentru a transporta astronauții care merg în spațiu în afara stației spațiale și desfășoară experimente pe orbită. Se pare că funcționează corect în ciuda faptului că a fost perforat, a anunțat Agenția Spațială Canadiană, scrie Business Insider.

Nu se știe cum arăta bucata de gunoi spațial care a perforat brațul robotizat sau de unde provine. 

Nu e prima dată când Stația Spațială Internațională este lovită de deșeurile spațiale

Pe acelaşi subiect

În urmă cu cinci ani, un obiect a lovit una dintre ferestrele de pe cupola ISS. Vinovatul a fost un fragment de metal nu mai mare decât lățimea unei gene.

In total, aproape 130 de milioane de bucăți de deșeuri se află pe orbita Pământului - inclusiv resturi de piese de rachete, bucăți de sateliți morți, chiar și meteoriți mici.

În total, aceste resturi cântăresc peste 10.000 de tone, iar cantitatea crește în fiecare an. 

Aproximativ 23.000 de deșeuri spațiale sunt monitorizate pe orbita Pământului

Dintre acestea, în jur de 23.000 de obiecte de dimensiunea unei mingii de baseball sau mai mari sunt monitorizate de agențiile spațiale pentru a se asigura că nu intră în coliziune cu sateliții sau cu Stația Spațială Internațională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un braț robotizat al Stației Spațiale Internaționale a fost avariat de gunoiul care orbitează în jurul Pământului