Antena Meniu Search
x

Un cântăreţ din Hong Kong a primit peste 2 ani de închisoare pentru postări pe reţelele sociale. Şi pentru spălare de bani

Un cântăreț din Hong Kong a fost încarcerat pentru mai mult de doi ani pentru postări pe rețelele de socializare care insultau poliția și oficialitățile și pentru spălarea a 718.788 de dolari.

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 15:28

Un cântăreţ din Hong Kong a primit peste 2 ani de închisoare pentru postări pe reţelele sociale. Şi pentru spălare de bani
- Facebook / Tommy Yuen

Tommy Yuen, fost membru al trupei de băieți E-kids, a primit peste doi ani de închisoare pentru că a insultat poliția și oficialii pe rețelele de socializare și a spălat 718.788 de dolari HK (91.600 de dolari americani) strânși prin fabricarea unei povești despre o adolescentă implicată într-un proces, anunță South China Morning Post, citat de Mediafax. Tribunalul a dispus joi confiscarea a 376.370 de dolari HK de la Tommy Yuen Man-on, restul sumei pe care acesta a obținut-o sub pretexte false.

Cum a motivat instanţa decizia

Judecătorul Ernest Michael Lin Kam-hung a declarat că artistul căzut în dizgrație ar fi a intenționat să „paralizeze” societatea și să promoveze independența Hong Kong-ului prin comentariile sale pe rețelele de socializare. „Scopul mesajelor sale a fost de a reactiva nemulțumirea și anxietatea din societate, care se reduseseră", a declarat Lin: „A făcut acest lucru pentru propriile beneficii, în detrimentul armoniei sociale", a adăugat Lin..

Lin l-a descris pe Yuen ca fiind un șantajist emoțional, spunând că a profitat de simpatia oamenilor față de cei arestați în timpul tulburărilor din 2019, într-un plan destinat propriei promovări. Yuen, un fost membru al trupei de băieți E-kids, dispărută între timp, a pledat vinovat luna trecută pentru infracțiunile pe care le-a comis între aprilie 2021 și februarie 2022. Cântărețul în vârstă de 43 de ani a recunoscut că a scris comentarii depreciative despre un inspector de poliție care a murit la datorie, despre problemele de sănătate ale unui magistrat și despre fosta șefă executivă Carrie Lam Cheng Yuet-ngor, după ce aceasta s-a rănit.

Alte postări jignitoare ale lui Yuen au lăudat un mistreț care a mușcat un ofițer de poliție și au afirmat că mass-media de orientare opoziționistă Apple Daily și Stand News au fost forțate să se închidă pentru că au raportat adevărul, a declarat instanța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un cântăreţ din Hong Kong a primit peste 2 ani de închisoare pentru postări pe reţelele sociale. Şi pentru spălare de bani