Antena Meniu Search
x

Un chinez a fost răpit și ucis în urma unui plan macabru. O familie a plătit un bărbat să-i facă rost de un cadavru

Un chinez cu sindromul Down a fost răpit și ucis, ca parte a unui sistem elaborat. În respectivele condiţii, familia putea să-și îngroape ruda decedată, deși statul cerea incinerarea cadavrului.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 14.04.2021, 17:32

Un chinez cu sindromul Down a fost răpit și ucis
Cimitir din China - Profimedia Images
  • Un chinez a fost răpit și ucis pentru ca o familie să-și poată îngropa ruda decedată
  • În zona respectivă statul cerea incinerarea cadavrului

În multe părți din China există o interdicție cu privire la înmormântări. Pentru a evita acest lucru, o familie a angajat pe cineva care să le ofere un corp înlocuitor, care a fost incinerat în locul decedatului. Dar, fără să știe, trupul furnizat era al unei victime care fusese ucisă strict din acest motiv.

Crima a avut loc în 2017, dar a intrat în atenția publicului abia săptămâna trecută, când un articol despre incident a apărut online, potrivit BBC

Bărbatul angajat - identificat doar cu numele său de familie Huang - a primit o pedeapsă cu moartea cu suspendare, potrivit Curții Populare Superioare din Guangdong. Potrivit documentelor instanței, Huang a primit în 2017 bani din partea familiei pentru a le oferi un alt corp, deoarece doreau ca membrul familiei lor să aibă parte de o înmormântare tradițională.

Familia locuiește în orașul Shanwei din provincia Guangdong, iar toate persoanele decedate aici trebuie să fie incinerate. Dar, în timp ce familia presupunea că omul va căuta un alt cadavru, el a ucis de fapt pe cineva pentru a duce la capăt afacerea.

Pe acelaşi subiect

Văzând un bărbat cu sindromul Down care culegea gunoiul de pe stradă, Huang l-a rugat să urce într-o mașină și i-a dat victimei alcool până când acesta a leșinat. Ulterior, cadavrul a fost pus într-un sicriu și predat familiei peste câteva zile, contra unei sume de bani.

Familia a plătit 107.000 de yuani (11.900 de lire sterline, 16.300 de dolari), dintre care 90.000 de yuani au ajuns la Huang și restul la un intermediar care a murit între timp. Familia a continuat apoi cu incinerarea acelui sicriu, prefăcându-se că era ruda lor decedată. Corpul propriu-zis al rudei a fost apoi îngropat în secret într-un mod tradițional.

Anchetă amplă pentru depistarea autorului

După dispariția victimei în 2017, omul a fost raportat ca o persoană dispărută. Poliția a căutat mai mult de doi ani pentru a găsi autorul. În septembrie 2020, Huang a primit o pedeapsă cu moartea cu suspendare, împotriva căreia a făcut apel. Potrivit legii, dacă condamnatul nu încalcă legea în următorii doi ani, pedeapsa va fi preschimbată în închisoare pe viață.

Familia care l-a angajat pe Huang a fost găsită vinovată de "insultarea unui cadavru", însă nu au fost acordate pedepse cu închisoarea pentru membri acesteia. Povestea a câștigat proeminența la nivel național săptămâna trecută, doar după ce o știre a publicat un reportaj cu familia victimei.

De ce sunt interzise înmormântările tradiţionale în unele zone

O înmormântare tradițională este favorizată în China, oamenii investind puternic în înmormântări și sicrie, crezând că a face acest lucru este un mod de a arăta evlavie față de strămoșii lor. Dar China a făcut tot mai multe campanii pentru ca oamenii să se abțină de la îngroparea morților și în unele regiuni există o interzicere totală a înmormântărilor. Acest lucru are ca scop salvarea terenurilor și descurajarea ceremoniilor de înmormântare extravagante.

Un reguament din 1997 spune că "regiunile cu populație ridicată, cu suprafață redusă și transport public satisfăcător, ar trebui să practice incinerarea". "Regiunile care nu îndeplinesc aceaste condiții pot practica înmormântările".

Înlocuirea cadavrelor nu este o practică nemaiauzită în China, dar are loc cu preponderență în regiunile rurale, unde oamenii pun mai mult accent pe obiceiurile tradiționale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un chinez a fost răpit și ucis în urma unui plan macabru. O familie a plătit un bărbat să-i facă rost de un cadavru