Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Un copil de cinci ani este blocat de aproape trei zile într-o fântână, în Maroc. Salvatorii au de săpat o groapă adâncă de 32 de metri

Misiune de salvare contracronometru într-un sat din nordul Maroc, unde un copil de cinci ani se află de aproape trei zile într-o fântână adâncă de 32 de metri. „Mă rog și îl implor pe Dumnezeu să iasă din acea fântână viu și în siguranță”, spune disperată mama băiețelului. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.02.2022 , 09:56

Salvatorii au intrat în cea de-a treia zi de săpături pentru a ajunge la un băiețel de cinci ani blocat într-o fântână din satul Ighran, provincia Chefchaouen, în Maroc, de marți seară. Joi, pompierii au reușit să-i coboare oxigen și apă și au primit înapoi un răspuns de la el.

„Mă rog și îl implor pe Dumnezeu să iasă din acea fântână viu și în siguranță”, a declarat mama lui Rayan, Wassima Kharchich, pentru televiziunea locală 2M. „Te rog, Doamne, alina durerea mea și a lui, în acea gaură de praf.”

Khalid Agoram, tatăl băiatului, a declarat că marți și-a căutat fiul de ore în șir, înainte de a descoperi că a căzut în fântână.

Articolul continuă după reclamă

Salvatorii i-au coborât oxigen și apă copilului de cinci ani din fântână

Pe acelaşi subiect

Salvatorii au folosit o frânghie pentru a-i coborî un tub de oxigen și apă băiatului, dar nu au putut ajunge la gaura în care este prins. De asemenea, au trimis o cameră CCTV pentru a-l monitoriza, potrivit agenției de știri oficiale MAP din Maroc.

Ei au folosit cinci buldozere pentru a săpa o groapă paralelă cu fântâna în încercarea de a ajunge la băiat. Oficialii locali au spus că salvatorii au ajuns până acum la 19 metri.

„Am reușit să comunic cu copilul și l-am întrebat dacă mă aude. A existat un răspuns. Am așteptat un minut și am văzut că a început să folosească oxigenul”, a declarat Imad Fahmy, voluntar al Semilunii Roșii.

Copilul se află de 3 zile în fântâna adâncă de 32 de metri

Personalul medical se află la fața locului pentru a acorda îngrijiri copilului. De asemenea, un elicopter este în așteptare pentru a-l transporta la cel mai apropiat spital.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Mustapha Baytas, a declarat joi că guvernul monitorizează îndeaproape situația, studiind diferite modalități de a ajuta la salvarea copilului.

Mii de marocani au apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima simpatia față de băiat și familia lui. Hashtag-ul #SaveRayan a fost popular de ore în șir în Maroc, iar postările de pe Twitter au atras atenția globală asupra eforturilor de salvare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Un copil de cinci ani este blocat de aproape trei zile într-o fântână, în Maroc. Salvatorii au de săpat o groapă adâncă de 32 de metri