Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cutremur de 6,1 în Turcia, la mică adâncime. Patru clădiri au fost distruse. Imagini din timpul seismului

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 s-a produs miercuri în provincia Malatya din estul Turciei, a anunțat Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD), adăugând că nu au fost raportate imediat pagube sau victime.

de Redactia Observator

la 16.10.2024 , 13:04

UPDATE: „Un total de 4 clădiri au fost avariate în provinciile Malatya, Șanlıurfa și Elazığ. 4 persoane aflate într-o clădire parțial avariată din Elazığ au fost salvate în viață. O cădere de pietre a avut loc în districtele Pötürge și Kale din Malatya. Urmărim evoluțiile”. Şcoli închise în două oraşe. Guvernoratele Malatya și Elazığ au anunțat că învățământul din școli va fi suspendat timp de o zi.

Deocamdată nu au fost raportate victime omeneşti şi nici pagube materiale. AFAD a precizat că seismul s-a produs la ora locală 10:46 (07:46 GMT) şi a avut epicentrul în districtul Kale, la aproximativ 40 de kilometri est de oraşul Malatya.

"Echipele noastre sunt în stare de alertă, iar operaţiunile de monitorizare pe teren sunt în curs de desfăşurare", au adăugat reprezentanţii agenţiei turce. Cutremurul de pământ a fost resimţit şi în trei provincii din Siria, Hasakah, Deir al-Zor şi Alep, a raportat agenţia naţională de presă din această ţară.

Vezi și

Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC) a informat că seismul a avut magnitudinea 6,1 şi că acesta s-a produs la o adâncime de 9 kilometri sub nivelul scoarţei terestre.

Seismul vine după ce anul trecut un cutremur devastator a lovit Turcia și Siria, într-un interval de doar 12 ore. Primul cutremur, cu magnitudinea de 7,8, a lovit sud-estul Turciei, în apropierea graniței siriene, iar cel de-al doilea a lovit la patru kilometri de Ekinozu, în centrul Turciei. Acesta a fost cel mai devastator seism care a lovit Turcia, țară predispusă la cutremure, în ultimii 20 de ani și a fost la fel de puternic ca cel din 1939

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Ştiri externe » Cutremur de 6,1 în Turcia, la mică adâncime. Patru clădiri au fost distruse. Imagini din timpul seismului