Antena Meniu Search
x
LIVE

Un cutremur puternic a zguduit Creta. Imagini filmate după seismul cu magnitudinea de 6,3. VIDEO

Un cutremur de 6,3 pe scara Richter s-a produs la sud de Creta, conform unei estimări preliminare a Observatorului Național din Atena. Epicentrul a fost raportat la 30 de kilometri sud-est de Zakros, cu o adâncime de 5 kilometri.

De Redactia Observator la 12.10.2021, 13:23
Un cutremur puternic a zguduit Creta. Imagini filmate după seismul cu magnitudinea de 6,2
Un cutremur puternic a zguduit Creta. Imagini filmate după seismul cu magnitudinea de 6,2 - Facebook

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter a zguduit insula Creta, destinaţie îndrăgită şi de turiştii români.  Seismul s-a produs în sud-vestul Cretei. A fost resimţit şi în Rhodos, regiunea Atica şi alte insule din Marea Egee. Mai multe clădiri au fost avariate, iar o biserică s-a dărâmat complet. Nu se ştie deocamdată dacă există victime. Acesta este al doilea cutremur produs pe insulă in ultimele două săptămâni. Data trecută, deşi a avut o magnitudine mai mică, a luat viaţa unui localnic. 

Toate forțele din Creta sunt gata să intervină dacă și unde este necesar, scrie presa din Grecia. În afară de Creta, cutremurul a fost resimțit în special în toate insulele din Dodecanez și în principal în Kasos, Karpathos și Rodos, dar și în Attica.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul a fost foarte puternic și a durat câteva secunde. Potrivit presei locale, oamenii din Heraklion și din alte zone din Creta au ieșit în stradă de frică. Imagini filmate live după seism arată oameni în stradă în Heraklion. 

Știre în curs de actualizare!

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un cutremur puternic a zguduit Creta. Imagini filmate după seismul cu magnitudinea de 6,3. VIDEO