Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un delfin a speriat Japonia: 18 oameni, atacați de la începutul anului. Care e explicația pentru comportamentul său bizar

Un delfin a speriat Japonia. A atacat, doar în acest an, 18 oameni în largul mării, printre ei şi un copil. Experţii au şi o explicaţie pentru comportamentul complet bizar al delfinului, considerat de mulţi drept una dintre cele mai prietenoase vietăţi. 

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 18:02

Mamiferul ar fi supărat că nu are parteneră. Precum oamenii, delfinii sunt animale sociale, iar biologii cred că delfinul a fost alungat de comunitatea sa. Singurătatea îi împinge să fie mult mai violenţi.

În ciuda reputației lor de animale prietenoase, atacurile delfinilor pot fi fatale. În 1994, un delfin din Brazilia a atacat doi bărbați înotători care au încercat să-l călărească, ucigându-l pe unul și rănindu-l pe celălalt. Se credea că delfinul, poreclit Tião, ar fi rănit cel puțin 22 de persoane înainte de acest incident, potrivit BBC.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri externe » Un delfin a speriat Japonia: 18 oameni, atacați de la începutul anului. Care e explicația pentru comportamentul său bizar