Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un fost chirurg a mărturisit că și-a ucis soția și a aruncat-o din avion, deasupra Atlanticului, după decenii în care și-a menținut nevinovăția, în SUA

Dr. Robert Bierenbaum, un fost chirurg plastician din New York, condamnat pentru uciderea soției sale în 2000 sub dovezi circumstanțiale, a mărturisit că a ucis-o și apoi i-a aruncat cadavrul dintr-un avion, deasupra oceanului Atlantic, după decenii în care și-a menținut nevinovăția.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.10.2021, 14:46

Bierenbaum, acum în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat pentru crimă în 2000 sub dovezi circumstanțiale, însă a negat continuu orice implicare în moartea acesteia. În decembrie 2020, la o audiere condiționată, el a recunoscut că și-a ucis soția Gail Katz în 1985. Robert Bierenbaum a spus că a făcut acest lucru pentru că era „imatur” și nu a putut face față ”furiei sale”.

„Am vrut să nu mai țipe la mine și am atacat-o”, a spus Bierenbaum într-o transcriere a audierii obținută de ABC News.

Bierenbaum, care este și un pilot cu experiență, a continuat să spună că și-a „sugrumat” soția și apoi „a plecat să zboare”.  ”Am deschis ușa și i-am aruncat cadavrul din avion în ocean”, se spune în transcriere.

Cadavrul femeii ucide de medicul chirurg nu a fost găsit niciodată

Pe acelaşi subiect

Procurorii care l-au condamnat pe Bierenbaum în 2000 au fost uimiți de admiterea acestuia în comisia de eliberare condiționată, mai ales că au prezentat aceeași teorie despre moartea lui Gail Katz în timpul procesului inițial împotriva lui Bierenbaum.

The New York Times scria, în 1999, că autoritățile credeau că Bierenbaum a petrecut ore întregi dezmembrând cadavrul lui Katz, înainte de a se urca la manșa unui avion și de a-i arunca rămășițele între Montauk Point, New York și Cape May, New Jersey.

Un fost chirurg a mărturisit că și-a ucis soția și i-a aruncat cadavrul din avion, deasupra Atlanticului, după decenii în care și-a menținut nevinovăția

Getty Images/captura ABC

Bierenbaum și Katz s-au întâlnit pentru prima dată la începutul anilor 1980. La acea vreme, ea era studentă, în timp ce el era deja chirurg calificat. Și se știa că scotea femei la călătorii romantice cu avionul.

Medicul era violent cu soția lui

Sora lui Gail Katz, Alayne Katz, a declarat pentru ABC 2020 că la început, relația cuplului părea „magică”, dar cu timpul Bierenbaum a devenit controlant și violent.

Alayne a spus că într-o zi a primit un apel de la sora ei, după ce Bierenbaum a încercat să-i înece pisica în toaleta apartamentului lor din Upper East Side. Într-o noapte, Alayne Katz a spus că Bierenbaum a sufocat-o pe Gail după ce a surprins-o fumând pe balconul lor. Gail Katz a raportat incidentul poliției, dar Bierenbaum nu a fost niciodată acuzat.

„Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în 2021... Robert Bierenbaum ar fi fost încătușat imediat”, a adăugat Dan Bibb, un fost anchetator.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Povestea inventată de medicul chirurg după ce și-a ucis soția

După ce a ucis-o pe Katz în 1985, Bierenbaum le-a spus familiei ei și poliției că s-au certat în apartamentul lor, iar Katz a plecat și nu s-a mai întors niciodată. 

Bierenbaum a continuat să-și trăiască viața într-o relativă normalitate, participând la petreceri în Hamptons și întâlnindu-se cu alte femei. În 1990, Bierenbaum s-a mutat la Las Vegas și a deschis acolo un cabinet de chirurgie plastică. 

Bierenbaum rămâne în închisoare. Potrivit ABC News, următoarea sa audiere de eliberare condiționată este programată pentru noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Un fost chirurg a mărturisit că și-a ucis soția și a aruncat-o din avion, deasupra Atlanticului, după decenii în care și-a menținut nevinovăția, în SUA