Antena Meniu Search
x

Zâmbetul "diabolic" al unui criminal în serie, filmat cu puţin timp înainte să-şi ucidă prima victimă. "Nu şi-a dat seama că a mers prea departe"

Au fost publicate imagini înfiorătoare cu un criminal şi violator în serie din Marea Britanie. În timpul unui interviu, acesta nu şi-a mai controlat expresia feţei preţ de câteva clipe, iar rânjetul său capătă o semnificaţie "diabolică", având în vedere că doar câteva săptămâni mai târziu John Cannan şi-a ucis prima victimă.

de Redactia Observator

la 22.10.2021, 22:46

John Cannan, criminal şi violator în serie, a dat un interviu înfiorător cu câteva săptămâni înainte să ucidă prima victimă
John Cannan, criminal şi violator în serie, a dat un interviu înfiorător cu câteva săptămâni înainte să ucidă prima victimă - The Sun

John Cannan, acum în vârstă de 67 de ani, batjocorea "egourile umflate" și "slăbiciunea interioară" a femeilor, în timp ce filma un videoclip tip anunţ matrimonial în septembrie 1987. O lună mai târziu, şi-a ales prima victimă, pe Shirley Banks din Bristol, o femeie proaspăt căsătorită pe care a răpit-o şi a ucis-o, relatează The Sun. În plus, e principalul suspect în cazul lui Suzy Lamplugh, care dispăruse cu un an în urmă.

Imaginile cu John Cannan, analizate de specialişti

În documentarul "Faking It" e prezentat modul în care acesta îşi cucerea victimele, sub falsa identitate a fermecătorului om de afaceri John Peterson. Dr. Cliff Lansley, expert în limbajul corpului, spune că în imagini "e prezentabil, bine îngrijit și chiar și personalul care lucra la agenția de matrimoniale a observat că este atractiv şi are charismă”"Totul e o șaradă, pentru că el folosește chiar și un alias."

În videoclip, Cannan mărturiseşte că este în căutarea unui partener "plăcut, natural, relaxat" și "calm". Susţine că e în căutarea marii iubiri, întrucât pe plan profesional şi financiar se consideră împlinit. Dar psihologul criminalist Kerry Daynes sugerează că John Cannan încerca prea mult să proiecteze o persoană falsă. "Observ asta deseori la cei cu psihopatie. El nu pare să-și fi dat seama că a mers prea departe." "Vedem este o micro-expresie care este o combinație de dispreț și, imediat după, frică", spune Dr. Lansley. "Un colț al buzei se deplasează până în centrul obrazului, activat de un muşchi. Este un semn de judecată disprețuitoare."

Deşi a fost prins, Cannan a reuşit să scape de sentinţa iniţială la închisoare pe viaţă, din 1989. A încercat, de asemenea, să obţină pedeapsa minimă de 35 de ani, însă cererea i-a fost refuzată. Ar putea fi eliberat în 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Zâmbetul "diabolic" al unui criminal în serie, filmat cu puţin timp înainte să-şi ucidă prima victimă. "Nu şi-a dat seama că a mers prea departe"