Antena Meniu Search
x

Video Un frizer, erou pentru zeci de oameni care riscau să fie ucişi de furtuna de zăpadă din Buffalo. "Şi ei ar fi făcut la fel"

Viscolul secolului a măturat oraşe întregi din Statele Unite cu o furie ucigătoare. Gerul şi ninsoarea au răpus 38 de oameni în oraşul Buffalo, din statul New York, şi încă 27 în regiune. Nici puternica Niagara nu a scăpat de furtuna istorică, iar în Canada, temperaturile extrem de scăzute au creat peisaje arctice. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 29.12.2022, 23:12

Vezi și

În regiunea Ontario, din Canada, casele au îngheţat cu totul. Au fost minus 15 grade Celsius, iar viscolul de aproape 60 de kilometri pe oră a dus temperatura reală spre minus 25 de grade Celsius. Autorităţile au declarat stare de urgenţă şi evacuarea localnicilor care nu aveau posibilitatea să îşi încălzească bine locuinţele. Gerul năpraznic a transformat şi cascada Niagara într-o sculptură de gheaţă.

Cascada Niagara a îngheţat

Cascada Niagara a îngheţat parţial pentru a şasea oară în istorie după o furtună puternică. Apa s-a strecurat cu greutate printre sloiurile de gheaţă. 3.160 de tone de apă curg în fiecare secundă. 

Nu departe de Niagara, în oraşul Buffalo, furtuna ucigaşă a făcut prăpăd. Troienele au ajuns la un metru şi 20 de centimetri. În multe zone, Garda Naţională a mers din uşă în uşă ca să verifice dacă localnicii mai trăiesc în casele rămase fără electricitate şi căldură. Peste 450 de maşini de la deszăpezire au lucrat zi şi noapte ca să cureţe nămeţii de pe străzi. Autorităţile au ridicat interdicţia de călătorie, dar localnicii sunt sfătuiţi să nu iasă încă din case. 

Pe acelaşi subiect

"Le cerem șoferilor să nu circule circule prin oraș, ca echipajele să își poată termina munca în siguranță", spune Byron Brown, primarul din Buffalo.

Zeci de americani s-au adăpostit într-o frizerie

Tot în Buffalo, o frizerie a devenit adăpost pentru oamenii care încercau să scape cu viaţă din calea furtunii de zăpadă. Aproape 30 de localnici s-au refugiat acolo. Unii au avut nevoie de 7 ore ca să se încălzească, iar, la final, au ajuns să doarmă pe scaunele din salon. "Am simțit că este ceea ce trebuie să fac, să ajut oamenii și, dacă aș fi fost în aceeaşi situaţie, cred că şi ei ar fi făcut la fel", mărturiseşte Craig Elston, frizer. 

Americanii nu scapă de furia vremii nici de Anul Nou. Se anunţă ploi violente în vestul Statelor Unite. Peste 16 milioane de oameni care trăiesc de-a lungul coastei sunt ameninţaţi acum de inundaţii, inclusiv cei din California, San Francisco, Sacramento sau Oakland.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un frizer, erou pentru zeci de oameni care riscau să fie ucişi de furtuna de zăpadă din Buffalo. "Şi ei ar fi făcut la fel"