Antena Meniu Search
x

Video Americanii se tem de inundații devastatoare, după "ciclonul-bombă". Orașul transformat "în zonă de război": poliția și armata, pe străzi

Vremea extremă a răvăşit Statele Unite, acum de Sărbători. Americanii sunt depăşiţi de situaţie în mai multe state. Bilanţul morţilor a ajuns, deja, la 65 din cauza ciclonului bombă. 31 sunt numai în Buffalo, unde a fost introdusă o interdicţie de deplasare. Autorităţile se tem că vor urma inundaţii devastatoare pe măsură ce zapada începe să se topească.

de Redactia Observator

la 28.12.2022, 19:54

Vezi și

Buffalo este în continuare un oraş sub nămeţi. În anumite zone stratul de zăpadă depăşeşte un metru, iar oamenii îşi fac cu greu loc printre troiene. Vremea a început să se încălzească, dar vine la pachet cu alte probleme. Autorităţile se tem că după topirea zăpezii se vor confrunta cu inundaţii. Aşa că au interzis oamenilor să se depalseze cu maşinile. Poliția şi armata veghează intrările în oraş.

Noua interdicţie de călătorie îi nemulţumeşte pe localnici. Deşi înţeleg măsurile de precauţie, oamenii spun că nu mai pot sta în case pentru că nu mai au ce mânca.

Jesse Kirsch, reporter NBC: Până şi primarul din Buffalo spune că rămâne fără mâncare, dar speră că vor putea să ridice acea interdicţie de deplasare astăzi, mai târziu, astfel încât oamenii să poată merge la cumpărături. Între timp, încă sunt autovehicule, ca acesta, sub grămezi de zăpadă.

În Florida, a fost atât de frig încât din copaci au început să cadă iguane îngheţate, iar în Ohio, tot din cauza gerului ţevile din clădirea Senatului s-au spart. Şiroaie de apă au curs din tavan, pe pereţi, iar anumite porţiuni de podea abia dacă se mai deveau din apă.

Pe Coasta de Vest, a fost potop în mai multe state. În Oregon, cel puţin 140 de mii de oameni au rămas fără curent din cauza inundaţiilor, iar în statul Washington 31 de mii. Mai multe case au fost inundate, şi o porţiune de peste 80 de kilometri de autostradă a fost închisă din cauza copacilor doborâţi pe drum. Acelaşi scenariu se repetă şi în Seattle, unde zeci de oameni au rămas blocaţi pe străzi din cauza viiturii.

O furtună puternică a lovit şi San Francisco. Rafalele puternice de vânt au dărâmat copaci pe stâlpii de electricitate şi aproape 38 de mii de persoane au rămas fără curent. În Oakland, două benzi ale unei autostrăzi au fost acoperite de viitură. Furtunile puternice se deplasează spre centrul şi spre vestul ţării. 15 milioane de persoane se află sub alertă de vânt puternic, a anunţat Serviciul Național de Meteorologie. Cei care vor să ajungă cu avionul în California sau în Las Vegas, de Revelion, riscă să rămână acasă, pentru că mai multe zboruri ar putea fi anulate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Americanii se tem de inundații devastatoare, după "ciclonul-bombă". Orașul transformat "în zonă de război": poliția și armata, pe străzi