Antena Meniu Search
x

Un japonez a intrat din greşeală cu maşina în cea mai veche toaletă din ţară, păstrată într-un templu budist vechi de secole

Un japonez responsabil de conservarea patrimoniului cultural a intrat accidental cu maşina în cea mai veche toaletă din ţară, situată într-un templu budist vechi de secole, distrugând-o parţial, a anunţat poliţia marţi, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 16:12

O maşină a avariat cea mai veche toaletă din Japonia - Kyoto Prefectural Board of Education

Templul Tofukuji din regiunea Kyoto, în vestul Japoniei, are toalete despre care se crede că datează din secolul al XV-lea, fiind desemnat astfel un bun cultural important.

Bărbatul ar fi apăsat accidental pe acceleraţie

Însă uşa originală din lemn care duce la toaletă a fost "deteriorată" după ce şoferul - un bărbat în vârstă de 30 de ani de la Asociaţia pentru Conservarea Patrimoniului din Kyoto - a apăsat accidental acceleraţia fără să-şi dea seama că maşina pe care o conducea era în marşarier, a declarat poliţia pentru AFP.

"Ni s-a spus că va necesita lucrări majore de restaurare", a spus un responsabil al poliţiei din Kyoto, potrivit agerpres.ro.

Pe acelaşi subiect

Pereţii interiori au suferit, de asemenea, avarii minore, însă latrinele - două rânduri de deschideri în podea - sunt intacte, potrivit lui Norihiko Murata, responsabil de conservarea patrimoniului cultural din Kyoto.

Aceste toalete erau odinioară frecventate de călugări în cadrul perioadei lor de pregătire ascetică, însă în prezent nu mai sunt utilizate.

"Este, desigur, dezamăgitor că o parte din această proprietate culturală importantă a fost deteriorată în acest fel", a spus Murata. "Vom discuta despre modul în care o vom restaura în aşa fel încât să-i conservăm cât mai mult posibil valoarea culturală", a adăugat responsabilul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un japonez a intrat din greşeală cu maşina în cea mai veche toaletă din ţară, păstrată într-un templu budist vechi de secole