Antena Meniu Search
x

Un jucător de hochei rus a fost arestat la scurt timp după ce a semnat cu o echipă din SUA. Care este explicația autorităților

Un hocheist rus sub contract cu o echipă din SUA din Liga profesionistă nord-americană (NHL) a fost arestat în Rusia, fiind acuzat că s-a sustras de la efectuarea stagiului militar, iar de atunci a fost transportat la un spital militar după ce s-a îmbolnăvit, a declarat avocatul său pentru o agenţie de presă din Rusia, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.07.2022, 13:04

Ivan Fedotov a semnat un contract pe un an cu echipa Philadelphia Flyers din SUA.
Ivan Fedotov este acuzat că nu și-a îndeplinit stagiul militar. - Profimedia

Ivan Fedotov, portarul echipei Rusiei care a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din luna februarie, a semnat în luna mai un contract pe un an cu Philadelphia Flyers. Arestarea sa vine după invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie. Moscova numeşte acţiunile sale o "operaţiune militară specială".

Sportivul este acuzat că nu și-a făcut stagiul militar

Site-ul Fontanka.ru a anunţat vineri că tânărul de 25 de ani a fost reţinut de poliţia din Sankt Petersburg la cererea parchetului militar şi a fost dus la un birou de înrolare. Avocatul său, Alexei Ponomariov, a declarat sâmbătă pentru agenţia RIA că Fedotov a fost dus vineri la un birou de înrolare şi apoi la un spital militar după ce s-a simţit rău.

"Din câte am înţeles, din cauza stresului, a avut gastrită", a spus Ponomariov. "Ivan se simte rău. El spune că nu i se oferă asistenţă medicală completă", a adăugat avocatul.

Ponomariov a negat acuzaţiile că Fedotov s-ar fi sustras de la efectuarea serviciului militar. Poliţia din Sankt Petersburg nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Fedotov nu a răspuns la cererea de comentarii trimisă vineri pe contul său de Instagram. Reuters nu l-a putut contacta imediat pe Ponomariov pentru comentarii.

Fedotov a câştigat Cupa Gagarin cu ŢSKA Moscova în sezonul trecut. Un purtător de cuvânt al echipei  a declarat vineri pentru Reuters că aşteaptă informaţii oficiale de la organismele relevante. "În acest moment, Ivan Fedotov nu are obligaţii contractuale cu clubul nostru", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
sua
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un jucător de hochei rus a fost arestat la scurt timp după ce a semnat cu o echipă din SUA. Care este explicația autorităților