Antena Meniu Search
x

Un jurnalist a fost asasinat în Mexic. A depus în trecut mai multe plângeri pentru că a fost ameninţat cu moartea

Un jurnalist a fost asasinat joi în nordul Mexicului, una dinre cele mai neprietenoase ţări cu jurnaliştii, au transmis autorităţile locale.

de Redactia Observator

la 23.07.2021, 09:55

Jurnalistul a fost asasinat în Mexic
Jurnalistul a fost asasinat în Mexic - Profimedia/Twitter

"Acum câteva clipe, jurnalistul Ricardo Lopez de la InfoGuymas a fost asasinat în Guyamas. A fost activat planul roşu, iar autorităţile au deschis o anchetă", a declarat procuratura Sonora într-un comunicat, potrivit Le Figaro.

Ricardo Lopez, în vârstă de 47 de ani a condus publicaţia online InfoGuaymas. În luna martie a anului trecut, el a declarat într-o conferinţă de presă că a primit mai multe ameninţări din cauza anchetelor sale. "Presa din portul Guaymas lucrează sub ameninţare. Am depus în acest sens o plângere la Procuratura Generală", a transmis el la acea vreme. Potrivit presei mexicane, înainte de a conduce InfoGuaymas, Ricardo Lopez a lucrat pentru canalul Televisa din Sonora şi pentru alte ziare locale.

Asasinarea sa vine la puţin timp după ce un alt jurnalst, Gustavo Sanchez a fost împuşcat la mijlocul lunii iunie în statul Oaxca, iar în luna mai, jurnalistul Benjamin Morales a fost asasinat în statul Sonora. Mexicul este considerat una dintre cele mai periculoase ţări pentru jurnalişti, cu aproximativ 100 de oameni ucişi în ultimii 20 de ani. Ultimele 8 asasinate s-au petrecut în decursul ultimului an. Peste 90% dintre aceste infracţiuni rămân nepedepsite, potrivit organizaţiilor care apără libertatea presei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un jurnalist a fost asasinat în Mexic. A depus în trecut mai multe plângeri pentru că a fost ameninţat cu moartea