Antena Meniu Search
x

Un Mercedes din 1955, vândut pentru suma record de 135 de milioane de euro. Este cea mai scumpă mașină vândută vreodată

Un automobil Mercedes din anul 1955, din care mai există în prezent doar două exemplare, a fost vândut la începutul acestei luni pentru suma de 135 de milioane de euro, un nou record mondial pentru un automobil vândut la licitaţie, a anunţat joi casa de licitaţii RM Sotheby's, relatează  AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.05.2022, 12:14

Automobilul Mercedes Coupé 300 SLR Uhlenhaut, produs în anul 1955, a fost vândut de muzeul Mercedes-Benz din oraşul german Stuttgart în colaborare cu o filială a casei de licitaţii RM Sotheby's către un colecţionar privat, la o licitaţie confidenţială care a fost organizată în data de 5 mai.

La un preţ de 135 de milioane de euro, acest rar automobil Mercedes conceput de inginerul Rudolf Uhlenhaut, a fost adjudecat la un preţ de aproape trei ori mai mare decât precedentul record stabilit în 2018 de un Ferrari 250 GTO din anul 1962 care a fost vândut, tot de casa de licitaţii RM Sotheby's, pentru 48 de milioane de dolari (45 de milioane de euro).

Mercedesul a intrat în top 10 cele mai scumpe obiecte vândute vreodată la licitaţie

Graţie acestui record, automobilul Mercedes Coupé 300 SLR Uhlenhaut "se plasează în top 10 cele mai scumpe obiecte vândute vreodată la licitaţie", a subliniat casa de licitaţii RM Sotheby's. Coupe-urile Uhlenhaut reprezintă "un punct de cotitură în dezvoltarea automobilelor sportive şi un moment istoric pentru brandul nostru", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie de la Mercedes, Ola Källenius.

Suma strânsă la licitaţie va fi utilizată de constructorul auto german pentru a pune la punct un program global de burse denumit Mercedes-Benz Fund. Graţie acestui program va putea fi sprijinită o nouă generaţie de specialişti care să dezvolte noi tehnologii, în special pentru decarbonizare şi conservarea resurselor.

Recordul absolut cu privire la un obiect de artă vândut la licitaţie a fost stabilit de tabloul Salvator Mundi de Leonardo da Vinci, care în luna noiembrie a fost vândut pentru 450,3 milioane de dolari de casa de licitaţii Christie's de la New York.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un Mercedes din 1955, vândut pentru suma record de 135 de milioane de euro. Este cea mai scumpă mașină vândută vreodată